• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOSPODIN SPORTA – Radomir Antić!

Autor Vladimir Sukdolak

Srpski i evropski fudbal, sport uopšte, ostali su bez velikog stručnjaka, venserijskog učitelja, divnog čoveka.

 Preminuo-Radomir-Antic-covek-fudbala-mister-Real-Atletiko-Barselona-Partizan-Crvena-zvezda. Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Želeli smo nove pobede od Vas. Još radosti i slavlja. Zanimljivih priča, anegdota i lekcija. Nikada nam nije bilo dosta da Vas slušamo i učimo. Hteli smo još.

Možda će vas zanimati

Mister, hvala Vam za sve!

Radomir Antić: Žitište (Srbija) 22. novembar 1948 – Madrid (Španija) 6.april 2020.

Radomir Antić je za sebe često voleo da kaže da je "čovek fudbala", epitet koji se zbog njegove istinitosti lako odomaćio u svima nama. Igrači su ga prozvali "Mister". Na terenu i van njega, ponašanjem i delima činio je značenje te reči još snažnijim.

Mi danas kažemo: bio je neponovljivi gospodin fudbala!

Sa nevericom i tugom prepliće se neizmerni ponos. Napustio nas je jedan od najvećih trenera koje su Jugoslavija i Srbija imali. Svuda cenjen i poštovan, u domovini i Španiji - obožavan.


Antara nije mogao da ode, a da nas još jednom ne zadivi. Spojio je nespojivo, ujedinio večite. Ne samo svoj Partizan i Zvezdu, već i one najveće Real, Atletiko i Barsu.

"Radomire, volimo te!"

Cenjena i visokotiražna "Marka" svoju naslovnu stranu u potpunosti je posvetila odlasku srpskog stručnjaka. Jednostavan, a opet dovoljno jak naslov da nam još jednom pokaže svu veličinu Radomira Antića.


Biranim rečima klubovi i igrači su se oprostili od "Mistera", jedinog čoveka na planeti koji je trenirao tri najveća španska kluba. Sa "rohiblankosima" je dodirnuo zvezde, ali ne zaboravljaju njegova dela na "Santjago Bernabeu" i "Kamp Nou". U Ovijedu, Selti, Saragosi, Lutonu...

NOVO ČUDO!

Selektorske snove dosanjao je u svojoj Srbiji. Ispunio je nade i očekivanja... Nikada pre ni posle Antića nacija nije tako snažno disala i živela za državni tim. Pobedio je podele i klubaštva, stvorio kult i punio stadione. "Orlovi" su bili prva tema u svim pričama.

Eh, da je potrajalo...

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED


U svakoj sportskoj kriza u poslednje dve decenije navijači Partizana uvek su imali istu želju – da Antaru konačno vide na klupi voljenog kluba. Ona će za Grobare zauvek ostati neostvarena. Humska je bila njegov drugi dom. Voleo je Partizan iskreno i ljubav nesebično prenosio na svoje naslednike. Uostalom, sve je i počelo na Topčiderskom brdu. Tu se proslavio kao igrač, tu je i započeta jedna blistava trenerska karijera.

"Humanista", "učitelj", "legenda sporta", "maestro", delić su opisa kojim se ljudi iz sveta sporta opraštaju od Antića. Voleli su ga košarkaši, rukometaši, teniseri. Voleli su ga svi!

Radomir Antić vodio je mnoge bitke tokom karijere. Najbitniju, nažalost, nije dobio. Otišao je prerano...

Mister, počivajte u miru i još jednom - hvala Vam!

***NAPOMENA: 

Klubovi u kojima je igrao: Sloboda Užice (1967-1968), Partizan (1968-1976), Fenerbahče (1976-1978), Saragosa (1978-1980), Luton (1980-1984).
Klubovi koje trenirao: Partizan (pomoćnik, 1985-1988), Saragosa (1988-1990), Real Madrid (1991-1992), Ovijedo (1992-1995 I 2000-2001), Atletiko Madrid (1995-1998, 1999, 2000), Barselona (2003), Selta (2004), Šandong (2012-2013), Hebej (2015).
Selektor: Srbija (2008-2010).
Trofeji: Šampion Jugoslavije 1976, šampion i pobednik Kupa Španije 1996, Najbolji trener godine u Srbiji 2009.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC