• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filmska priča o jednoj VHS kaseti: Radomir je obećao da će zvati - i jeste!

Autor Milutin Vujičić

Milinko Pantić ispričao je kako je došlo do njegovog transfera u Atletiko Madrid sa 29 godina, direktno iz Grčke, pravo u tim budućeg prvaka Španije kod Radomira Antića.

 Filmska priča o jednoj VHS kaseti: Radomir je obećao da će zvati - i jeste! Milinko Pantić Izvor: Guliver/Stu Forster/Allsport/Getty Images

Radomir Antić će zauvek ostati u srcima navijača Atletiko Madrida.

Jedan od najboljih srpskih trenera svih vremena, koji je preminuo u ponedeljak, ostavio je neizbrisiv trag u španskom fudbalu. Jedini je u istoriji koji je vodio tri najveća španska kluba, ali je bez sumnje najveći uspeh ostvario na "Visente Kalderonu".

Možda će vas zanimati

"Mister" je preuzeo Atletiko Madrid u leto 1995, nakon što su sezonu završili na 14. mestu, a u svojoj prvoj godini na klupi "jorgandžija" doneo im je ni manje ni više nego "duplu krunu".


Atletiko Madrid je igrao sjajno u takmičarskoj 1995/96, završio je na tabeli ispred Valensije i Barselone, Real Madrid je bio recimo tek peti, dok su u finalu Kupa Kralja osvojili trofej pobedivši Katalonce golom Milinka Pantića.

Upravo je srpski fudbaler bio jedan od ključnih u šampionskom pohodu Atletiko Madrida, a zanimljiva je priča o tome kako je uopšte stigao na "Kalderon".

Izvor: Guliver, Richard Heathcote/Getty Images Europe

U nedavnoj ispovesti za sajt "Coaches Voice", Pantić je otkrio da su se mnogi iznenadili kada je Antić tražio od rukovodstva da dovede 29-godišnjeg fudbalera iz grčkog Panionisa, ali da je to na kraju pokazano kao pravi potez...

"Moj potpis za Atleti je bio sudbina, priča o kojoj bi trebalo napraviti film", počeo je Pantić.

"Sve je počelo u Partizanu gde je jedan od trenera bio i Radomir Antić, koga sam zvao 'Maestro'. Posle nekog vremena otišao je u Španiju, tada u Saragosu, dok sam ja potpisao za grčki Panionios. Pozvao me je kada sam bio u Grčkoj, hteo je da zna kako mi ide… Rekao sam da je sezona 1994/95 za mene bila najbolja u karijeri: 20 asistencija i 17 golova, a pre nego što sam završio sledeću rečenicu tražio je da mu pošaljem snimke mojih nastupa".

"'Šefe, to će biti jako teško, niko to ovde ne čuva', odgovorio sam mu…".

Izvor: MN PRESS

"Posle nekog vremena kada sam otišao da igram u Atinu sreo sam jednog grčkog novinara koji je radio na državnoj televiziji i s kojim sam bio u dobrim odnosima. Palo mi je na pamet da ga pitam da li bi možda mogao da nađe neke moje snimke, a on je odlučio da napravi 'hajlajtse' iz sve četiri moje sezone u Grčkoj. Svidelo mi se kako je to ispalo i poslao sam Antiću…".

"Nisu prošla dva dana, zove me Antić i kaže da ne potpisujem ni za koga pošto mi je rekao da pregovara sa nekoliko timova i da će doći po mene".

"Imao sam još godinu dana ugovora sa Panioniosom, klub je hteo da produži… Tu su bile i dve ponude, jedna iz Belgije i jedna iz Francuske, dok Antić u to vreme ništa još nije potpisao sa Atletiko Madridom, samo su pričali i ništa konkretno se nije desilo. Zato sam otišao na pripreme sa Panioniosom - najteže u mojoj karijeri. Imali smo trenera Rumuna, koji je osvojio Kup šampiona sa Steauom… Bilo je lepo, ali teško. Triput dnevno smo trenirali. U pola priprema sam saznao da je Antić ipak potpisao za Atletiko Madrid".

"I onda su krenula imena svaki dan u medijima koga će dovesti. Prvi je bio Robert Prosinečki, ako nije on - onda se pričalo o Encu Skifu. Toliko imena, ali nijedno moje, a Antić nije zvao. Međutim, kada sam se vratio kući sa priprema kontaktirao me je sa jasnom porukom: 'Potpisaćeš za Atletiko!'".

"Odjednom se sve ubrzalo. Prvo što sam pomislio bilo je šta ću sa Panioniosom, tamo sam bio glavni igrač i imao sam godinu dana ugovora. Zvao sam predsedika, a on je kao dete plakao da ostanem".


"'Predsedniče, moram da se dokažem. Znam kakav je Hesus Hil (predsednik Atletika prim. aut.) i šta se priča o njemu, ali moram da se dokažem, mislim da sam vredan toga'. Imao sam jednostavno potrebu za tim, bio sam znatiželjan da li mogu da igram na tom nivou. Kada sam došao u Partizan sa 19 bio sam jedan od najvećih talenata u zemlji, ali iz nekog razloga nisam uspeo koliko je trebalo, a trebalo mi je da pokažem sebi i drugima da sam igrač za veliki tim".

"Imao sam 29 godina kada sam potpisao za Atletiko u leto 1995. Možda malo kasno, ali to su bile divne tri godine, posebno prva u kojoj smo osvojili duplu krunu...".

Čitav intervju koji je Milinko Pantić, čovek koji je svoju "drugu mladost" proživeo u dresu Atletiko Madrida (bio i najbolji strelac Lige šampiona), dao za sajt "Coaches Voice", u kom je govorio i o svom budućem trenerskom putu, možete pročitati OVDE.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC