• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Stanković: Kako će izgledati fudbal? Ni mi još ne znamo!

Autor Mladen Šolak

"Razmišljamo i o pojačanjima, a još nismo postigli dogovor oko prodaje i kupovine", rekao je Zvezdin trener.

 Dejan-Stankovic-korona-virus-nastavak-sezone-Crvena-zvezda-treninzi-kvalifikacije-testovi-Italija Izvor: MN PRESS

Srpski fudbal se vraća, u skraćenom sistemu i uz neizbežan i nemali rizik za igrače, o čemu je MONDO pričao sa stručnjacima

Od kraja maja pa do 24. juna trajaće nastavak fudbalske sezone u Srbiji, posle kojeg će ekipe otići na jednomesečnu pauzu do 25. jula i početka takmičarske 2020/21, uz verovatno veći broj timova.

Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se ove nedelje na treninge pod vođstvom trenera Dejana Stankovića i članova stručnog štaba.

Možda će vas zanimati

U razgovoru za TV Prva, Stanković je u subotu ujutru govorio o povratku ekipa na teren. Da li se nadao da će njegov tim zaigrati utakmice već 30. maja?

"Iskreno da vam kažem, nisam očekivao da se vratimo, ali sam se nadao. Mislim da su svi kod nas u državi uradili fenomenalan posao da se što pre vratimo u normalu, a kada pričamo o normali, fudbal je jedna od bitnijih stvari u našem društvu. Kako fudbal tako i celokupan sport", rekao je on.

Stanković je rekao da njegova ekipa i saradnici rade sledeći uputstva nadležnih - u tri grupe, uz pažljivo vođenje računa...

"Sada očekujemo prvo da se spremimo u predstojeće tri nedelje, jer je pauza ipak ostavila trag. Rad od kuće nije isti kao na terenu i moramo da sačuvamo igrače, jer je ovo projekat na duge staze, ovo je i priprema za sledeću sezonu, gde nas očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona. Tako je ovo početak novog ciklusa", rekao je Stanković.

Izvor: MN PRESS

Zvezda će u prvoj utakmici posle pauze, 30. maja protiv Rada, moći da osvoji titulu.

"Imamo šansu da matematički osvojimo titulu i to je velika stvar za klub i za moje igrače. Nećemo odustajati, pored prvenstva spremićemo se i za preostale tri utakmice Kupa Srbije. To je veliki cilj za nas, želimo duplu krunu svim srcem i uradićemo sve što možemo da tako bude".

Trener crveno-belih bio je upitan i za pojačanja, kao i i za priključivanje mladih igrača.

"Krenuo bih prvo od naših omladinaca, tu imamo dogovor i program. 'Spuštaćemo' što više naše dece da treniraju sa prvim timom, mislim da je to veliki izzaov za mlade fudbalere, a ujedno i čast da osete šta je Zvezda, kolika je Zvezda i kakve su obaveze kada obučeš crveno-beli dres. Imaj primer od Gavre, Velje i Njegoša da uz dobar rad i profesionalizam treba da iskoristiš šansu kada je dobiješ. To treba da ih podstakne i da im bude cilj, a ja sam im na raspolaganju".

"Što se tiče pojačanja, tu nema dogovora. Još nismo postigli dogovor oko prodaje i kupovine. Čekamo da počne prvenstvo, da se 'zamotaju' utakmice i očekujemo (transfere). U stalnom sam kontaktu sa  klubom, imamo zajedničke ideje, zajednički cilj i samo da krene prvenstvo pa ćemo videti što se tiče pojačanja".

Izvor: MN PRESS

Stanković je rekao da su svi igrači i članovi kluba oko ekipe testirani, a govorio je i o široj slici fudbala u narednom periodu.

Da li će igrači morati da se testiraju pred svaki meč?

"Na dosta pitanja nemam odgovor. Kako će fudbal izgledati, kako će biti organizovana putovanja, koje će zemlje dozvoljavati da se uđe i izađe iz njih, pogoovo u okviru Lige šampiona, Lige Evrope i kvalifikacija za ta takmičenja... Kakva će tu biti procedura, sve to još ne znamo i saznaćemo pred početak. A, još ne znamo ni kada će početi kvalifikacije. Čekamo instrukcije, po njima ćemo se voditi i njima ćemo se adaptirati"

Stanković je govorio i o svojoj porodici, koja je bila u Italiji u najtežem periodu za tu zemlju.

"Kad se neko pridržava pravila i kada je odgovoran, onda nema problema. I moja familija i ja pridržavamo se pravila i smanjujemo rizik da dođemo u kontakt sa nekim ko je zaražen. Italiju je pogodila nesreća, imali su ozbiljne probleme, nestvarne cifre i brojke, ali izvlače se polako… Srbija je poslala pomoć i preponosan sam na to, jer znam kako se Italija oseća. To je na njih ostavilo veliki trag i to je velika škola. Moji su prošli OK, bili su odgovorni, bili smo odgovorni i polako se nazire svetlo na kraju tunela. Počeli su da treniraju, juče je bio prvi radni dan za mnoge klubove uz nestvarne procedure, ali bitno je da su se pomerili iz mesta", dodao je Stanković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC