• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠAH: Premijer liga BiH za žene i muškarce u septembru u Neumu

Autor mondo.ba

Šahovska Premijer liga Bosne i Hercegovine po 19. put za muškarce i 18. put za žene biće održana od 12. do 20. septembra 2020. godine u hotelu "Zenit" u Neumu.

 ŠAH: Premijer liga BiH za žene i muškarce u septembru u Neumu Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Organizator takmičenja je Šahovska unija Bosne i Hercegovine, a tehnički organizator Šahovski savez Herceg-Bosne.

Šamac u muškoj i Trebinje u ženskoj konkurenciji sačuvale su premijerligaški status, a od ekipa iz Republike Srpske, pravo nastupa stekli su i pobjednici Prve lige RS, koja je održana u Banji Dvorovi, a riječ je o timovima Jedinstva iz Brčkog (muškarci) odnosno fočanski 9. januar (žene).

Možda će vas zanimati

Premijer liga BiH za muškarce igra se na šest tabli. U osnovnom sastavu moguće je prijaviti još četiri rezervna igrača. Za svaku ekipu u muškoj konkurenciji pravo učešća po kolu ima najviše dva stranca (pod pojmom stranac smatra se igrač koji nije na rejting listi BiH).

Svi učenici Premijer lige BiH za muškarce: Bosna Sarajevo, Napredak Sarajevo, Sloboda Tuzla, Bjelašnica Pazarić, Hrasno-Busovača, Goražde, Šamac, Bihać, Domaljevac i Jedinstvo 1954 Brčko.

Ženska Premijer liga BiH se po pravilu igra na četiri table, a moguće je prijavljavinje i dvije rezervne šahistkinje uz opciju nastupa i jedne inostrane igračice koja nije na rejting listi BiH. Pored toga, u timovima će morati da nastupi i jedna domaća šahistkinja U-18 (do 18 godina starosti).

Svi učesnici Premijer lige BiH za žene: Trebinje, Napredak Zenica, Sloboda Tuzla, Gračanica, 9. januar Foča, kao i još pet ekipa koje će biti odabrane iz saveza Federacije BiH, Republike Srpske i Herceg-Bosne.

Pojedinačni rezultati će biti obračunati i prijavljeni za rejting listu FIDE, a tri prvoplasirane ekipe u obje konkurecije će dobiti pehare i medalje.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC