• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Madrid je spreman": Finale LŠ u španskoj prestonici?

Autor mondo.ba

Da li će glavni grad Španije ući u istoriju kao jedini gdje je finale igrano dvije sezone zaredom?

 Finale Liga šampiona 2020 Madrid Izvor: Guliver/ Michael Regan/Getty Images

Izvršni odbor Evropske fudbalske federacije trebalo bi u srijedu, 17. juna, da donese konačnu odluku o načinu završetka Lige šampiona za sezonu 2019-20.

Do kraja takmičenja, osim četvrtfinalne, polufinalne i finalne faze, preostalo je da se odigraju i četiri zaostale utakmice osmine finala (Juventus – Lion, Mančester siti – Real Madrid, Bajern – Čelsi i Barselona – Napoli).

Možda će vas zanimati

Prvobitno je bilo planirano da se finale odigra na stadionu Ataturk u Istanbulu, međutim, postoje najave da bi mjesto održavanja borbe za "ušati" trofej moglo da bude promijenjeno.

Spominjala su se dva stadiona u Portugalu, domovi Benfike i Sportinga, a opcija o kojoj se, navodno, uveliko razmišlja je – španska prestonica Madrid.

U prilog ovome idu najave da bi španske vlasti od ponedjeljka, 29. juna, mogle da dozvole povratak navijača na tribine, ali i želja UEFA da se bar finalna utakmica, gdje god i kad god bila, održi uz prisustvo gledalaca, ali uz poštovanje svih potrebnih restriktivnih mjera i socijalne distance.

"Znamo da se vrše određeni razgovori i pregovori i želim, shodno tome, da istaknem da vlast na čijem sam čelu pruža maksimalnu podršku ideji da Madrid bude organizator finala Lige šampiona za sezonu 2019-20", rekao je prvi čovjek grada Hoze Luis Martinez-Almeida.

Ukoliko bi se ovo zaista dogodilo, najveći španski grad postao bi prvi u istoriji Kupa i Lige šampiona u kojem se borba za trofej odvijala dvije godine zaredom (finale između Liverpula i Totenhema prošle godine je igrao na stadionu "Vanda Metropolitano", prim.aut.).

Osim toga, dom Reala, "Santijago Bernabeu", koji je trenutno u fazi značajne rekonstukcije, četiri puta je bio domaćin finala – 1957, 1969, 1980. i 2010. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC