• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac ima dva posebna motiva pred komšijski derbi sa Krupom!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vrlo interesantno...

 Borac - Krupa, dva posebna motiva za Banjalučane! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjalučki Borac u iščekivanju žrijeba drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope u ponedjeljak igra važnu utakmicu šestog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Krupe.

Ukoliko crveno-plavi na Gradskom stadionu u Banjaluci savladaju komšije iz kanjona Vrbasa sa dva ili više pogodaka, preuzeće lidersku poziciju na tabeli u naredne dvije sedmice.

Možda će vas zanimati

S obzirom da je utakmica Željezničara i Zrinjskog odgođena zbog korona virusa među igračima na "Grbavici", u slučaju pobjede Borca tokom reprezentativne pauze će biti na vodećem mjestu, što bi trebalo da predstavlja dodatni motiv izabranicima Vlade Jagodića.

S druge strane, tim Zorana "Džimija" Marića ima odličan međusobni omjer sa Borcem u m:tel Premijer ligi BiH i Kupu BiH. Odigrane su tri utakmice, i sva tri puta Krupa je zabilježila trijumfe.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Posljednji put Krupa je u Banjaluci slavila 2018. godine pogotkom Lazara Marjanovića.

Godinu ranije u okviru osmine finala najmasovnijeg takmičenja, Krupa je savladala Banjalučane rezultatom 2:0 a golove su postigli Marjanović i Stefan Savić.

U toj sezoni i prvenstveni meč odigran u Krupi na Vrbasu je pripao domaćem timu istim rezultatom, a mrežu crveno-plavih iz Banjaluke tresli su Miljan Ljubenović i Elvir Koljić.

I taj podatak bi trebao da predstavlja dodatnu motivaciju za Banjalučane, koji su samo jednom u istoriji uspjeli da nadigraju Krupu, ali u finalu Kupa grada Banjaluke 2018. godine zahvaljujući golovima Petra Kunića i Petra Ilića.

I godinu ranije su su se u istom takmičenju radovali Banjalučani, ali tek nakon boljeg izvođenja penala. U regularnih 90 minuta rezultat je bio 1:1. Borac je poveo golom tadašnjeg kapitena Borisa Raspudića, da bi jedanaesterce Krupi osigurao Koljić. Ipak, u lutriji sa "bijele tačke" junak crveno-plavih bio je Asmir Avdukić, koji je odbranio tri penala.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

3xAS

Oba su Banjalucani. Biće 1:1

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC