• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan u Veneciji igra "protiv sebe", ulog je veliki: Nastavak evropske borbe, ali i što raniji povratak na pravi kurs

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Crno-beli žele u Veneciji da "potvrde" Zadar i da što pre loš period ostave iza sebe

 Partizan u Veneciji igra "protiv sebe", ulog je veliki: Nastavak evropske borbe, ali i što raniji po Izvor: ABA liga/Partizan NIS, Dragana Stjepanovic

Partizan sutra čeka vrlo važna utakmica iz više razloga. Ne samo zbog plasmana i borbe za pozicije u grupi Evrokupa, nego i za neposrednu budućnost sezone.

Posle "šok terapije" i smene trenera, došao je novi. Partizan je pod Sašom Filipovskim pobedio Zadar praktično sa jednim treningom, a već sada ide u goste Veneciji. Ne samo da je važno da pobedi zbog evropske borbe, već i da bi "potvrdio" trijumf nad Zadrom i počeo da se vraća na pravi kurs. 

Možda će vas zanimati

Filipovski je rekao da Partizan treba prvo da pobedi sebe.

Bilo je nekoliko dobrih stvari protiv Zadra, primetno boljih nego ranije, ali ako se to isto ne ponovi protiv Venecije i u narednim mečevima, jasno je da će dovođenje u takmičarsku formu trajati duže. Što je i normalno u sportu i košarci, ali se slabo toleriše (nikako, tačnije) kad je u pitanju KK Partizan.

Naravno, jasno je da je ovo sve prerano i da ne treba praviti pritisak ekipi i treneru koji je tek došao, ali sme li bilo koji navijač Partizana da vas pogleda u oči i da kaže da ne očekuje čuda od svog kluba? Dobro, pobeda nad Venecijom ne bi nikad i nikako bila "čudo", ali nije nešto što se u ovom trenutku podrazumeva. Ako pitate objektivne ljubitelje košarke, jasno.

Sad, što se tiče rezultata, i Partizan i Venecija imaju po dve pobede i tri poraza. Ispred njih su Uniks i Burg sa po tri (Burg ima meč manje), dok je Huventud prvi sa svih pet trijumfa. 

Partizan i Venecija su već igrali ove sezone. Tada su crno-beli malko "štucali", a onda zaigrali i razbili protivnika 95:73.

Nije tajna da Venecija slovi za "domaćinsku" ekipu, koja mnogo bolje igra kod kuće. Znaju to svi, pa i Nemanja Dangubić, jedan od junaka trijumfa nad Zadrom.

"Kvalitetna ekipa, jako bitna grupa u našoj utakmici, dosta ujednačena situacija. Moramo da se pripremimo i da odemo da damo sve od sebe da pobedimo. Biće teško. Ekipa koja igra dobro na svom terenu. Biće motivisani zbog prve utakmice, gde smo odigrali jako dobro i sigurno treba očekivati reakciju. Ali, nemamo mnogo vremena da se bavimo i njima, moramo da unapredimo igru i da budemo bolji nego što smo bili protiv Zadra", rekao je Dangubić za klupsku televiziju.

Dangubić se ofanzivno mučio početkom sezone, kao i ceo tim, ali je u subotu šutirao bez promašaja iz igre i završio meč sa 15 poena. Za dva 3/3, za tri 3/3, uz dva skoka i dve ukradene lopte. Doprinos u odbrani bio je i bolji od standardnog.

"Pogodio sam šuteve u trećoj četvrtini. Samo sam iskoristio šansu koja se otvorila u napadu, gde su me saigrači pronašli na otvorenim šutevima i ja sam to iskoristio", skroman je Dangubić.

Iako Zadar nije ekipa za vrh tabele, pobeda svima znači.

"Bitna pobeda sigurno protiv neugodnog protivnika, zadovoljni smo. Naša energija i pristup u većem delu utakmice su bili dobri. Lomili smo protivnika tim pristupom i u odbrani. Ja sam se isto tako uveo u meč, imao zadatak da čuvam njihovog plejmejkera i to sam se koncentrisao tokom utakmice. To je to, okrenuli smo se Evrokupu", rekao je Dangubić.

Utakmica Venecija – Partizan igra se sutra od 20.30.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC