• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN NA JEDNOJ, LJUBIMAC GROBARA OVOG PUTA NA DRUGOJ STRANI: Crno-beli počinju seriju za polufinale!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pred crno-belima je neobična serija protiv Mege. Pročitajte poruke iz oba tima uoči prvog meča.

 partizan-mega-polufinale-kls-plejof-dragan-milosavljevic Izvor: MN PRESS

Mega i Partizan u utorak od 20.30 časova počinju polufinalnu seriju Superlige u hali "Mega fektori".

Možda će vas zanimati

Taj meč nosiće posebne emocije za Dragana Milosavljevića, iz više razloga. Pre svega, nekadašnji kapiten Partizana vratio se nedavno na parket posle više od godinu i po dana odsustva zbog povrede, a nakon što je uvršten na spisak reprezentacije svakako želi da se vrati u nekadašnju formu.

Naravno, neizbežan je i emotivni faktor, jer je Milosavljević pet godina do 2015. nosio dres Partizana, bio lider ekipe i ljubimac navijača, a ovog proleća se posle pola decenije u inostranstvu vratio u Srbiju.

Samo njegovo prisustvo osnažiće ekipu Vlade Jovanovića, koja ulazi u seriju sa velikim ambicijama i zna na šta bi posebno trebalo da obrate pažnju.

"Polufinalna serija je već dovoljna činjenica da u tu seriju uđemo jako motivisano. Čeka nas Partizan sa kime smo do sada odigrali dve utakmice, obe rezultatski neizvesne, jako dobro i siguran sam da smo iz te dve utakmice izvukli pouke. Oni su tim koji je bez obzira na rezultat, sastavljen za najviše domete, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu. Imaju dovoljno iskustva i kvaliteta da naprave dobar rezultat. Mislim da je na osnovu prethodnog iskustva jako bitno, i da će se tu utakmica lomiti, da im odgovorimo na fizičkom polju, da zaustavimo njihovo trčanje i izuzetno kvalitetan skok u napadu, zbog čega smo i prethodne utakmice sa njima izgubili. Mislim da će te dve stvari, pored nekih taktičkih zamisli, možda biti i najvažnije za utakmice koje su pred nama. Siguran sam da ćemo izaći jako motivisani i daćemo dati sve od sebe da ostvarimo što je moguće bolji rezultat", rekao je Jovanović.

Plasman u finale izboriće tim koji ostvari dve pobede, a crno-beli imaju i zdravstvene probleme uoči starta, jer je novajlija Trej Dreksel završio sezonu prošlog vikenda zbog loma dva prsta šake.

Partizanov trener Aleksandar Matović rekao je da su u nedelju prvi put na treningu bili i Rašon Tomas i Markus Pejdž, a da će danas videti da li će njih dvojica moći da zaigraju protiv Mege.

"U utorak počinjemo polufinalnu seriju protiv tima koji ima dobru sezonu iza sebe, praktično su se do poslednjih nekoliko kola borili za prva četiri mesta koja vode u plej-of ABA lige. U odnosu na tim koji je igrao tokom sezone, sada su se pojačali sa Simanićem, Milosavljevićem, a u ekipu se vratio i Novak, tako da igramo protiv tima koji ima odličan 'size' veoma talentovan, atletičan, mlad i sa mnogo energije i sa Milenkom Tepićem, Draganom Milosavljevićem i Simanićem, koji su osvajali ABA ligu, dobili su na iskustvu jer to su igrači koji znaju kako se igraju utakmice u plej-ofu", rekao je Matović.

U oba ovosezonska duela dva tima trijumfovao je Partizan, a na putu ka polufinalu crno-beli su eliminisali Mladost iz Zemuna, dok je Mega izbacila Vojvodinu. I jedni i drugi prošli su kroz četvrtfinale brzo - u dve utakmice.

Drugi meč serije Mege i Partizana biće odigran dva dana nakon prvog.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC