• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokiću, Dončić je favorit da te naslijedi i postane MVP: Neka se spremi NBA, "ex-YU" će još dominirati Amerikom!?

Autor Dragan Šutvić

Nakon što je Srbin osvojio MVP nagradu prošle sezone, američke kladionice vjeruju da bi nju sada mogao da zasluži Slovenac.

 luka dončić mvp nasljeđuje nikolu jokića Izvor: Profimedia

Luka Dončić je tek počeo da uživa u dugo čekanom i zasluženom odmoru, a o njemu ne prestaje da se piše. Poslije četvrtog mjesta na Olimpijskim igrama sa Slovenijom, zvijezda Dalasa bila je ulovljena u Hrvatskoj sa novim automobilom vrijednim 500.000 evra, a oko njega očekivanja rastu.

Rastu toliko da jedna američka kladionica vjeruje da će Luka Dončić biti naredni MVP NBA lige i da će tako naslijediti Nikolu Jokića!

Možda će vas zanimati

Naime, Jokić je napravio nevjerovatan podvig, postavši najbolji igrač najjače košarkaške lige na svijetu u sezoni 2020/21, ali u narednoj je Slovenac favorit da ga prestigne.

Tako bar smatra "BetOnline", koji vjeruje da će Dončić biti nasljednik Jokića, te da će MVP nagrada ostati u rukama igrača iz našeg regiona.

Kvota da će Dončić postati naredni MVP iznosi 5.5, dok je drugi favorit Stef Kari sa kvotom 8. Na trećem mjestu je Janis Adetokunbo (8.5), dok je na četvrtom mjestu Kevin Durent (kvota 9).

Peti favorit je Džoel Embid, a tek onda slijede Demijen Lilard i Lebron Džejms, za koje bi svaki uloženi dolar vratio 13 puta veći dobitak.

Ipak, nova NBA sezona je još daleko, a Dončić je iza sebe imao izvanrednu godinu u Dalasu - bilježio je u proseku 25.7 poena, 8.4 skoka i 7.7 asistencija po meču.

Može li on da naslijedi Jokića?

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC