• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončiću gazde na noge donijele 207 miliona, a onda čule - igraću za Sloveniju: Luka pred svima objasnio da nema zabrane!

Autor Milutin Vujičić

Mnogo se pričalo o zabranama košarkašima koji igraju za evropske reprezentacije, ali Dončiću ne pada na pamet da ne nastupa za Sloveniju.

 luka dončić novi ugovor igranje za sloveniju Izvor: YouTube/Fanatics View

Slovenački košarkaš Luka Dončić danas je i zvanično potpisao  istorijski "dil" sa Dalasom prema kome će mu u narednih pet godina pripasti 207 miliona dolara, što je najviše što je ijedan igrač dobio nakon isteka "ruki" ugovora.

Koliko je svima u Dalasu stalo do Luke Dončića najbolje govori to što su se vlasnik Mark Kjuban, klupska legenda Dirk Novicki i trener Džejson Kid pojavili u Ljubljani, pa tamo održali konferenciju za medije na kojoj je objelodanjeno da najtalentovaniji košarkaš današnjice ostaje u Teksasu.

Dalas je drugačiji od mnogih klubova, nikakav pritisak nisu vršili na Dončića, pa tako niko i nije pomišljao da mu zabrani da igra za reprezentaciju Slovenije - samo nekoliko dana pred novog ugovora.

Da li će se nešto promijeniti nakon 207.000.000 američkih dolara koji stižu na Lukin račun?

"Ja ću igrati za Sloveniju!", jasno i glasno rekao je Dončić pred vlasnikom kluba i tako mu do znanja stavio da i ne pokušava "fore" koje su imali neki drugi u NBA, ali čini se da i njemu to nije u interesu.

"Još uvijek ne znam šta da kažem. Nikada nisam mogao ovo da zamislim. Oduvijek sam želio da produžim saradnju sa Dalasom, nikada se nisam dvoumio. Hvala i mojim roditeljima što su me poslali u Španiju kada sam bio veoma mlad. Bilo je teško na početku, ali lakše kada sam naučio jezik", kazao je Dončić u Ljubljani.

Dobro se "potrošio" ovog ljeta pošto je mnogo energije uložio na Olimpijskim igrama sa Slovenijom, ali se uprkos MVP izdanju nije vratio sa medaljom oko vrata, dok u NBA ligi sada ima ambicije da prođe bar prvu plej-of rundu.

Prethodne sezone prosječno je bilježio 27,7 poena, 8 skokova i 8,6 asistencija, a tek mu je 21 godina.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC