• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Šampion napada pol-poziciju

U subotu će u Novom Mestu vjerovatno biti odlučeno koja ekipa sa prve pozicije odlazi na Fajnal-for NLB lige: Krka ili Partizan mt:s.

 NLB: Šampion napada pol-poziciju Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana mt:s, četvorostrukog uzastopnog prvaka NLB lige, u subotu predveče u Novom Mestu igraju duel sa četvrtu "pol poziciju" pred plej-of, odnosno Fajnal-for, od kada su 2003. godine pristupili regionalnom takmičenju.

Kolo prije kraja ligaškog dijela sezone, sastaće se lider i prvi pratilac. Krka ima pobjedu više (17-7) i šansu da obezbjedi prvu poziciju pred Fajnal-for, koji će od 19. do 21. aprila biti održan u novoj ljubljanskoj dvorani "Stožice". U isto vrijeme, Partizan mt:s (16-8), ima priliku da preuzme lidersku poziciju i potom potvrdi prvo mjesto u utorak, u "Pioniru", protiv Cibone (17.00).

Naravno, s obzirom da se na F4 turniru igra samo po jedna utakmica, biti prvi i ne znači mnogo, ali u igri su svakako bodovi za Evroligu, kao i prestiž.

U igri za prvo mjesto je i ljubljanska Olimpija, koja takođe ima skor 16-8, dok Zagreb sa skorom 14-10 nema matematičkih izgleda za prvo mjesto, već je samo najbliži tome da se uopšte domogne Fajnal-fora, u konkurenciji Budućnosti i Radničkog.

Laički gledano, kao četvrti tim, Zagreb bi možda bio najlakši protivnik za onoga ko bi se domogao prve pozicije, jer će u "Stožicama" u polufinalu igrati prvi i četvrti, odnosno drugi i treći.

"Ova utakmica je od velikog značaja i za Partizan i Krku, s obzirom na to da se radi o borbi za prvo mjesto u prvom dijelu NLB lige. Mi ekipu Krke izuzetno poštujemo, oni su sigurno i najprijatnije iznenađenje godine u takmičenju", rekao je košarkaš crno-bijelih Dušan Kecman.

"S obzirom na njihovu ekipu i početne ambicije, pružaju izuzetno dobre partije. Igraju jako dobro timski, kolektivno su jaki, svaki igrač je podređen ekipi, tako da nema nekoga ko posebno iskače iz tog sistema. Mislim da će biti izuzetno teška utakmica, a mi moramo da budemo spremni na četrdeset minuta bespoštedne borbe, da budemo maksimalno fokusirani na one zadatke koje budemo dobili i da ih u najboljoj mogućoj mjeri sprovedemo u djelo na terenu", oprezan je Kecman pred duel sa timom Aleksandra Džikića, koji je ove sezone iznenadio mnoge.

Ipak, u "Pioniru" se Krka provela kao bosa po trnju. Partizan je 18. decembra prošle godine nadigrao Slovence sa 25 poena razlike (75:50). Uz to, crno-bijeli su bolji i u međusobnom skoru sa Olimpijom, pa bi i u eventualnom krugu sa ova tri tima na kraju prvenstva, a pobjeda u Novom Mestu je preduslov za to, srpski tim bio najbolji.

"Mi smo tada (protiv Krke) odigrali dobru utakmicu, ali to nije realan odnos snaga. Moramo da budemo koncentrisani, da odigramo dobro i pokušamo da osvojimo ta dva boda u Novom Mestu", upozorava Kecman.

Samo jednom Partizan nije bio šampion NLB lige kada je bio prvi na kraju ligaškog dijela prvenstva. Bilo je to u sezoni 2005/06, kada su crno-bijeli prvi stigli do plej-ofa, ali potom izgubili finale od FMP Železnika.

Poslije Partizana mt:s, Krka gostuje Hemofarmu, a Olimpija u poslednja dva kola igra protiv Crvene zvezde kod kuće i Radničkog u gostima.

PAROVI 25. KOLA:

U petak:

NIMBURK: Nimburk - Zagreb (18.00)

U subotu:

LAKTAŠI: Igokea - Široki (16.00)
ZAGREB: Cibona - Budućnost (17.00)
NOVO MESTO: Krka - Partizan mt:s (17.00)
KRAGUJEVAC: Radnički - Cedevita (17.00)

U nedelju:

BEOGRAD: Crvena zvezda - Olimpija (12.00)
ZADAR: Zadar - Hemofarm (17.00)

TABELA: Krka 17-7, Partizan mt:s 16-8, Olimpija 16-8, Zagreb 14-10, Budućnost 13-11, Cedevita 12-12, Hemofarm 12-12, Radnički 12-12, Igokea 11-13, Nimburk 11-13, Cibona 10-14, Široki 10-14, Zadar 7-17, Crvena zvezda 7-17.

(MONDO, foto: adriaticbasket.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC