• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Hemofarm spasio Zvezdu!

Zahvaljujući pobjedi Vrščana u Zadru, Crvena zvezda ne ispada iz regionalne lige. Zadrani anemični, tužan oproštaj nekada velikana ex-YU košarke.

 NLB: Hemofarm spasio Zvezdu! Izvor: MONDO

Jedna velika dilema u NLB Ligi je riješena. Zadar u narednoj sezoni neće biti učesnik regionalnog takmičenja!

Moguće je da će se nešto promijeniti za "zelenim stolom", jer postoje priče da Nimburk neće igrati u ovoj ligi u narednoj sezoni, ali Hrvatska svakako neće imati četiri, već samo tri predstavnika u regionalnoj ligi u sezoni 2011/12.

Zvezda, koja je sa Zadrom vodila bitku za opstanak, moraće, međutim, još da se izbori za mjesto u NLB Ligi u narednoj sezoni kroz srpsko prvenstvo, jer će Srbija i naredne godine imati četiri predstavnika.

Šta su mislili Zadrani u meču protiv Hemofarma teško je reći i objasniti. Sporo, anemično, bez ritma, potpuno "mrtvo" pod obručima, bezidejno u napadu u prvom poluvemenu...Kao da se nisu borili za opstanak.

Hemofarm je pobijedio Zadar 88:71 i zadržao je realne šanse da osvoji šesto mjesto u ligi, koje vodi u Evropkup. Vrščani u posljednjem kolu treba da pobijede Krku na svom terenu i ići će u kvalifikacije za Evrokup.

Zadar, nekadašnji prvak ex-YU, imao je prednost samo na početku meča - bilo je 10:5. A onda su gosti iz Srbije napravili seriju od 12-1 (u prvoj četvrtini Hemofarm je pogodio četiri trojke iz pet pokušaja) i lagano povećavao prednost.

Hemofarm je početkom druge četvrtine stekao prednost od +19 (39:20), a trener Zadra Josip Pino Grdović očajnički je tražio tajm-aut. "Jesmo li rekli kontrolu skoka??? Rebound!!! Ništa ne igramo, nema pritiska na loptu, ništa…", urlao je trener Zadra na svoju ekipu.

Ali, nisu se trgli Zadrani. Štaviše, nastavili su da griješe, "prodaju" lopte, a Hemofarm je vladao pod oba obruča, što je izluđivalo domaće navijače, koji su počeli da zvižde svom timu i da, čak nagrađuju poteze gostiju. Tako je, recimo, bilo u jednom od posljednjih napada na poluvremenu kada je Džerom Džordan zakucao za 51:28 (+23).

Zadar je počeo da igra tek poslije odmora. Domaća ekipa pogodila je četiri vezane trojke, dok je Hemofarm apstinirao pod košem Zadra (više od tri minuta bez poena) i na semaforu je stajalo - 51:40.

Probudila se tada zadarska publika, počela je da podržava svoju ekipu, ali tada je na scenu stupio tandem Miljan Pavković - Džerom Džordan. Plejmejker Hemofarma je proigravao svog centra koji je nanizao osam poena (od toga je tri puta zakucao) i vratila se prednost gostiju na +17 (59:42).

Sa prednošću od +17 poena (69:42), Hemofarm je ušao u posljednji dio meča i gotovo rutinski ga priveo kraju. Bojan Krstović je "trojkom" otvorio posljednji dio igre za 72:52 i bio je to još jedan ekser u sanduk Zadra. Najpre muk u dvorani "Krešimir Ćosić", a onda zvižduci i povici protiv uprave...

Džerom Džordan je bio najefikasniji u srpskoj ekipi sa 18 poena (i sedam skokova), ali učinak Miljana Pavkovića je vredan pažnje - devet poena i čak devet asistencija! Šteta što nije ostvario "dabl-dabl".

Kod domaćina samo je Marko Car zaslužio prelaznu ocjenu - 20 poena.

U utorak i srijedu, kada će biti odigrano posljednje kolo NLB Lige, znaćemo koja će ekipa biti četvrti učesnik Fajnal-fora (Budućnost ili Zagreb), kao i to da li će Hemofarm ili Cedevita u Evrokup.

REZULTATI 25. KOLA:

nedjelja:

BEOGRAD: Crvena zvezda - Olimpija 92:70

ZADAR: Zadar - Hemofarm 71:88

U subotu:

LAKTAŠI: Igokea - Široki 71:73

ZAGREB: Cibona - Budućnost 70:80

NOVO MESTO: Krka - Partizan mt:s 62:72

KRAGUJEVAC: Radnički - Cedevita 73:79

U petak:

NIMBURK: Nimburk - Zagreb 83:74

TABELA: Partizan mt:s 17-8, Krka 17-8, Olimpija 16-9, Budućnost 14-11, Zagreb 14-11, Cedevita 13-12, Hemofarm 13-12, Radnički 12-13, Nimburk 12-13, Igokea 11-14, Široki 11-14, Cibona 10-15, Crvena zvezda 8-17, Zadar 7-18.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC