• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FMP poslije trilera potvrdio plej-of! "Panteri" slavili u Hrvatskoj, pa poručili: Ne zaustavljamo se na ovome!

Autor Dragan Šutvić

FMP je u Splitu ostvario pobjedu kojom je i matematički obezbijedio plasman u doigravanje.

 fmp u plej ofu aba lige  Izvor: MN PRESS

FMP je definitivno najprijatnije iznenađenje sezone. Mlada ekipa, predvođena mladim stručnjakom Nenadom Stefanovićem, obezbedila je i matematički plasman u plej-of ABA lige. Trijumf na gostovanju je to potvrdio.

U Splitu je srpski tim poslije produžetka došao do trijumfa za veliki uspjeh - 85:90 (18:20, 21:18, 13:14, 22:22, 11:16). Na taj način su sve dileme oko doigravanja riješene, prolaz je obezbijeđen, a sada ostaje samo da se vidi ko će biti protivnik "pantera". Prema novim pravilima prva dva tima idu direktno u polufinale, dok će timovi od treće do šeste pozicije igrati seriju na dvije pobjede za prolazak.

Možda će vas zanimati

Mogao je tim iz Železnika da izbjegne dodatnih pet minuta. U posljednjem napadu je Brajs Džouns fenomenalnom fintom prevario čuvara koji je pao na parket, bio je sam na šutu, nije pogodio.

"Nama je prognozirana borba za opstanak, pričali su o ispadanju, a mi smo na tri kola prije kraja u plej-ofu. Moram da čestitam mojim momcima. Pokazali smo da nismo grupa pojedinaca, već da smo tim. Napravili smo veliki uspjeh, ali znajući moje momke, na ovome se nećemo zaustaviti", rekao je Stefanović posle utakmice.

Najefikasniji su bili Brajs Džouns (22, 9as, 6sk) i Danilo Tasić (16, 6sk, 5as) na jednoj i Šenon Šorter (22, 11sk) i Šoun Džouns (17, 6sk) na drugoj strani.

Do početka plej-ofa FMP ima još tri meča, protiv Budućnosti i Cedevita Olimpije u Železniku i protiv Crvene zvezde u "Pioniru". Ti mečevi će ujedno riješiti i pitanje konačnog plasmana i rivala u nastavku. Treba dodati i da se čeka povratak Gereta Nevelsa koji se oporavlja od povrede.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC