• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan mt:s napada Vršac, a Zvezda NLB ligu

Crno-bijeli podsjećaju na visoke ciljeve pred gostovanje Hemofarmu, a crveno-bijeli poslije "pantera" žele da savladaju i Mega Vizuru. Lešić ne igra.

 Partizan mt:s napada Vršac, a Zvezda NLB ligu Izvor: MONDO

Poslastica Košarkaške lige Srbije - u utorak (18 sati) u derbiju 7. kola sastaće se Hemofarm i Partizan mt:s. Obje ekipe, kao i Radnički, imaju po jedan poraz i nalaze se na vrhu tabele.

Crno-bijeli su oba prethodna ovosezonska meča dobili i povećali razliku na 54:13 u međusobnim duelima.

"Nijedan ovosezonski susret ekipe nisu dočekale u istim sastavima. Bilo je promjena rostera i kod jednih i kod drugih. Isto je i sada, jer smo morali da smanjimo broj stranaca pred početak Superlige", počeo je trener šampiona, Vlada Jovanović.

"Iako smo prve dve utakmice dobili, ne bih rekao da pred treću ima favorita. Radi se o dve izuzetne ekipe koje već dugi niz godina gaje rivalitet i čiji su mečevi po pravilu neizvjesni", dodao je Jovanović.

On je podsjetio da su košarkaši Partizana već sedam-osam mjeseci u ritmu dve utakmice nedjeljno.

"Imamo visoke ciljeve što se tiče NLB lige i domaćeg šampionata, a da bi se ti ciljevi ostvarili mora da se igra na visokom nivou iz utakmice u utakmicu. Pokušavamo da ustalimo formu ne samo zbog Superlige, nego i zbog završnog turnira NLB lige i nadam se da ćemo odigrati utakmicu u Vršcu na željenom nivou", zaključio je Vlada Jovanović.

Vrščani, međutim, imaju drugačiju računicu.

"Važno nam je da ostvarimo još jednu pobjedu na domaćem terenu. Liga je kratka, brzo se igra i nećemo imati vremena da se iskupimo za eventualni poraz", poručio je trener Željko Lukajić.

"Naše utakmice sa Partizanom su uvijek bile kvalitetne, otvorene do posljednjeg minuta, i uvijek je bila naglašena želja i borbenost. Vjerujem da će tako biti i sada, kao i da ćemo imati veliku podršku sa tribina".

Kapiten Miljan Pavković kaže da, iako su Hemofarm i Partizan "stari znanci", nisu sve karte otvorene.

"Partizan na svakoj utakmici ubaci nešto novo, tako da uvijek može nečim da iznenadi. Međutim, ono što se ne mijenja je njihova snaga ispod koša. Katić i Džavaji su snažni centri i imaju prednost u igri leđima. Moraćemo posebnu pažnju da obratimo na njihov ofanzivni skok, jer je poznato da Partizan mnogo poena postiže iz drugog ili trećeg napada.

Pavković se uzda u jaku odbranu svog tima.

"Ako odigramo odbranu kao što smo to učinili protiv Radničkog, mnogo su veće šanse da trijumfujemo. Nama odgovara igra na mali broj poena i mislim da bismo u takvoj situaciji bili u prednosti u odnosu na crno-bijele. Vjerujem da možemo da pobijedimo", dodao je Pavković.



Samo pola sata kasnije počeće meč Mega Vizura - Crvena zvezda.

Crveno-bijeli su protiv FMP Železnika ostvarili drugu pobjedu i sada ciljaju treću, a prema posljednjim informacijama, u utorak će igrati bez najboljeg igrača u posljednjim utakmicama, Save Lešića, koji se povrijedio.

"Sastaće se dve najmljađe ekipe u ligi", podsetio je strateg Zvezde, Saša Nikitović.

"Mega Vizura je napravila uspjeh plasmanom u Superligu. To je ekipa koja ima talentovane pojedince. Takođe, pojačani su sa dva igrača koji mnogo znače u njihovoj igri. Mi smo svjesni važnosti meča", završio je Nikitović.

Luka Drča zna recept za uspjeh.

"Nadamo se da ćemo ponoviti igru iz treće četvrtine meča sa FMP Železnikom i da će nam ta igra biti model, kako za narednu utakmicu tako i za nastavak sezone", ocijenio je Zvezdin bek i dodao:

"Nastavićemo da se borimo za naš cilj a to je što bolji plasman na tabeli, i mjesto koje vodi u NLB ligu i sljedeće sezone. Igramo protiv mlade i talentovane ekipe koja u svojim redovima ima sjajnog i iskusnog Branka Milisavljevića".

Parovi 7. kola:

utorak

Hemofarm - Partizan mt:s 18,00
Mega Vizura - Crvena zvezda 18,30

srijeda

FMP Železnik - Radnički 18,00
Metalac - OKK Beograd 19,30

TABELA: Partizan mt:s 5-1, Radnički 5-1, Hemofarm 5-1, OKK Beograd /-1/ 2-3, Metalac 2-4, Crvena zvezda /-1/ 2-3, FMP Železnik 1-5, Mega Vizura 1-5.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC