• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: "Pivari" na Široki, Igokea u Čapljini

Borac Nektar dočekuje Široki u derbiju petog kola Lige za šampiona Bosne i Hercegovine, dok će "igosi" tražiti peti uzastopni trijumf u Čapljini.

 LIGA 6: "Pivari" na Široki, Igokea u Čapljini Izvor: MONDO

U utorak i srijedu igra se peto kolo takozvane "Lige 6" BiH u košarci.

Derbi meč biće odigran u Banjaluci, gdje Borac Nektar poslije poraza od Igokee u Laktašima, dočekuje drugoplasirani Široki, koji je aktuelni šampion BiH.

Ukoliko bi "pivari" stigli do pobjede nad hercegovačkim timom, jednom nogom bi zakoračili u samu završnicu jer bi se izjednačili sa ekipom Ivana Velića na drugom mjestu prvenstvene tabele.

"Dočekujemo Široki, što će biti prva od tri vezane utakmice kod kuće. U Laktašima smo odigrali otvorenu utakmicu i imali šansu da rezultatski priđemo, ali smo je ispustili, nakon čega je Igokea za kratko vrijeme napravila veliku razliku. Sada je najvažnije da smo podigli ekipu pred naredne mečeve. Očekujem dobru utakmicu sa Širokim, da ih napadnemo od starta kako bismo došli do pobjede kojom zadržavamo status među prve četiri ekipe. Nadam se da će publika doći u velikom broju da nas podrži u ovoj borbi", rekao je Drago Karalić, šef struke "pivara" za "Fokus".

U Širokom su svjesni da ih u ''Boriku" čeka teška utakmica.

"Prije svega se nadam da će svi igrači biti spremni za meč, koji će biti veoma težak. To je sigurno, a ko će na kraju slaviti vidjećemo. Uz to što je Borac jako kvalitetan i iskusan protiv nas svi imaju motiv više. Možda smo malo i dosadili u posljednje vrijeme, jer smo stalno u vrhu domaće košarke. Međutim, to je tako i protiv nas svaki protivnik daje svoj maksimum. Takvo gostovanje očekujem i u Banjaluci, ali se i nadam da možemo do pobjede", rekao je trener Širokobriježana Ivan Velić "Nezavisnim novinama".

On je dodao da je Liga 6 vrlo zanimljiva zbog izjednačenosti ekipa.

"U prošlom kolu se pokazalo da se i Čapljina može umiješati u borbu za plej-of, što je veoma dobro za takmičenje. Siguran sam da će biti još iznenađenja. Naš cilj je finale plej-ofa, a hoćemo li imati prednost domaćeg parketa to je najmanje važno", zaključio je Velić.

Lider šampionata je Igokea, koja iz prve četiri utakmice ima maksimalan učinak, a peti trijumf tražiće u gostima protiv Čapljine, koja je u prošlom kolu iznenadila Bosnu u sarajevskoj Skenderiji.

Šef struke Igokee Slobodan Klipa ima kadrovskih problema na centarskoj poziciji. Žarko Rakočević zbog povrede nije igrao u prošlom kolu, kao ni roviti Mladen Pantić, a Harvi Donel je na svoju odgovornost odlučio da nastupi iako ima povredu zadnje lože. Uprkos svemu "igosi" žele pobjedu u Čapljini.

"Radili smo bez centara, što se vidjelo na utakmici s Borcem. Harvi je osposobljen u posljednji čas, Pantić je bio tu, ali ga nismo koristili, a Rakočević nije trenirao tokom prošle sedmice i to jer naš najveći problem, jer već igramo sa Čapljinom. Nismo navikli da igramo bez centara, ali moramo se snalaziti i na narednom meču", izjavio je Klipa.

"Studenti" će se za poraz pokušati iskupiti u Mrkonjić Gradu protiv Mladosti, koja se ove sezone pokazala kao nezgodan domaćin.

Raspored 5. kola

Utorak:
Borac Nektar - Široki (20 h)
Čapljina Lasta - Igokea (19 h)

Srijeda:
Mladost - Bosna (19 h)

TABELA:
Igokea 4-0, Široki 3-1, Borac Nektar 2-2, Mladost 1-3, Čapljina 1-3, Bosna 1-3.

(MONDO, foto: Borac-sport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC