• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikitović: Brine me pad na kraju utakmice

"Šta mene zadovoljava, to su tri dobijene četvrtine u kontinuitetu. A, brine me pad koncentracije i procenat šuta, iskočili smo iz ritma na kraju".

 Nikitović: Brine me pad na kraju utakmice Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde, poslije dvije pobjede na domaćem parketu, zabilježili su i prvu pobjedu u Superligi u gostima. Sada, poslije sedam odigranih kola, crveno-bijeli imaju skor 3-3 i duel sa OKK Beogradom "u šteku".

Do posljednje pobjede, u Hali sportova, ekipa Saše Nikitovića stigla je u maniru klasične "klinačke" družine. Da u finišu nije bilo iskusnih Vujadina Subotića, Borisa Bakića i hrabrog Save Lešića, pitanje je da li bi se sada pričala priča o pobjedi.

"Čestitam igračima na zasluženoj pobjedi", rekao je Nikitović, nakon što je njegov tim protiv Mega Vizure u penal završnici pred 1.200 ljudi uspio nekako da odbrani vođstvo, koje je početkom posljednje dionice iznosilo i 11 poena prednosti.

"Kontrolisali smo meč 32, 33 minuta, kada nas je stao šut u posljednjih sedam minuta, jer nas je zonska odbrana protivnika poremetila malo", sumirao je Nikitović i istakao da je gorostas Dušan Cantekin bio jedan od glavnih problema, jer je centar Mega Vizure sam sakupio 13 skokova, od čega devet u napadu.

"Ovo je prva utakmica da smo izgubili nadmoć u skoku. Imali su više skokova od nas, a to je nas krasilo u prethodnim mečevima. Naravno da momak Dušan (Cantekin) iz Mege ima i visinu i kvalitet da pohvata te lopte, imao je devet skokova u napadu i to je bio ključ problema naše odbrane. I u zadnjoj četvrtini iz zonske odbrane, uz pad koncentracije moje ekipe na 11 razlike, odveo je u lagane kontre ekipu Mega Vizure, koja je to značajno iskoristila...", dodao je Nikitović i priznao da je njegov tim bolje igrao kada na parketu nije bilo iskusnog, 34-godišnjeg pleja Mege, Branka Milisavljevića.

"Mi smo našu razliku napravili kada Branko Milisavljević nije bio u igri, a kada je on ušao oni su se polako vraćali, mic po mic".

Nikitović je poslije pobjede bio zadovoljan time što je njegov tim konstantno bio bolji tokom tri četvrtine. Logično, bio je nezadovoljan zbog pada u posljednjoj.

"Šta mene zadovoljava, to su tri dobijene četvrtine u kontinuitetu. A, brine me pad koncentracije i procenat šuta, iskočili smo iz ritma na kraju".

Za kraj, Nikitović je pohvalio požrtvovanog centra Lešića, koji je zaigrao uprkos povredi i rizikujući još gori ishod po njegovo zdravlje, uspio da pomogne ekipi u finišu.

"Mi smo imali problema pre utakmice sa Lešićem i moram da ga pohvalim. On stvarno nije bio planiran za ovaj meč, a on je zaigrao na svoju odgovornost. Zahvaljujem se na maksimalnoj posvećenosti klubu, a on nas je vratio u igru kada nam je stao šut na kraju, sa četiri skoka u napadu".

Strahinja Dragićević u potpunosti je namjestio nišanske sprave za utakmicu u Hali sportova. Megi je isporučio pet trojki i šest pokušaja, ali o tome nije pričao, već je razmišljao unaprijed. A, to je utakmica sa Radničkim u petak, u Pioniru.

"Ovo je jako bitna pobeda za nas, naročito na psihičkom planu, pred nastavak takmičenja. Očekuje nas veoma važna utakmica u petak protiv Radničkog i trudićemo se da uđemo koncentrisano i da ispoštujemo dogovore, kao što smo to uradili večeras protiv Mege", rekao je Dragićević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC