• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Zvezda razbila Radnički

Crvena zvezda pobijedila Radnički iz Kragujevca 95:85 u prvoj utakmici 8. kola Superlige Srbije.

 KLS: Zvezda razbila Radnički Izvor: MONDO

Zvezda je konačno pobijedila Radnički! Crveno-bijeli su iz četvrtog pokušaja ove sezone uspjeli da savladaju Kragujevčane - 95:85 (31:19, 21:24, 25:19, 18:23).

Crveno-bijeli su zasluženo stigli do treće vezane pobjede i pozitivnog skora u domaćem šampionatu, koji im i te kako ostavlja nadu da mogu do plej-ofa i to možda i sa treće ili druge pozicije (u međusobnom skoru Zvezda je bolja od Radničkog, koji je u Jezeru pobijedio sa osam poena razlike - 90:82). Zvezda ima skor 4-3 i utakmicu manje (odložen meč sa OKK Beogradom), dok Radnički poslije poraza u Pioniru ima 5-3.

Oba tima imala su po nekoliko veoma raspoloženih igrača. U pobjedničkoj ekipi izdvojili su se Nemanja Nedović, Vujadin Subotić i Uroš Nikolić sa po 20 poena, a u poraženoj Nenad Šulović sa 19 i Majkl Li sa 18.

Sava Lešić opet je imao "dabl-dabl" učinak 16 poena i 12 skokva.

Utakmicu u Pioniru pratilo je nešto više od 1.500 gledalaca.

Zvezda je u prvoj četvrtini igrala sjajno. Bio je to najbolji kvartal mladog tima sa Malog Kalemegdana ove sezone u Superligi.

Nije dobro počelo za crveno-bijele, jer su gosti iz Kragujevca poveli sa 7:3. Međutim, vrlo brzo na semaforu je pisalo 12:7 u korist Zvezde. Od tog trenutka domaćin preuzima igru i u serijama pravi sve veću razliku do maksimalnih 31:19 u prvoj četvrtini.

Radnički je poslije dvije vezane greške domaćih košarkaša u napadu prišao na 23:19, ali je Saša Nikitović imao spreman odgovor. Tačnije, Vujadin Subotić je sa dvije trojke još više uvećao prednost crveno-bijelih.

Sava Lešić je u stilu Zvezdine igre zakucao loptu u koš Radničkog za kraj prve dionice!

Beograđani su i drugu četvrtinu nastavili u istom ritmu. Treća vezana trojka Subotića i druga Aleksandra Cvetkovića odveli su domaćina na plus 16 (39:23), što je i bila najveća razlika koju je Zvezda imala na utakmici.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić, protiv šuterski vrlo raspoložene Zvezde, rizikovao je zonom i ona mu se isplatila. Smanjio je na 39:31, ali lijek protiv sjajnog Subotića nije pronašao. Nastavio je najiskusniji igrač Zvezde da rešeta koš Kragujevčana i poslije prva dva promašena šuta za tri vezao je PET preciznih. Subotić je prvi dio igre završio sa 20 poena.

Zvezda je na odmor otišla sa devet poena prednosti 52:43, ali se stekao utisak da je domaćin mogao da ima i mnogo veće vođstvo.

Crveno-bijeli su prvo poluvrijeme završili sa odličnih 60 odsto (9/15) van linije 6,75, a interesantno je da su imali više uspješnih šuteva za tri nego za dva poena (8/16).

Ni drugo poluvrijeme domaćin nije počeo najbolje. Promašio je nekoliko ovorenih šuteva, dok su na drugoj strani Marković i Danilo Mijatović pogodili dvije trojke i smanjili razliku na 49:52. Crveno-bijeli su uspjeli da sačuvaju kakvo-takvo vođstvo zahvaljujući igračima pod košem Urošu Nikoliću i Savi Lešiću.

Subotić je stao, ali je proradio Nemanja Nedović.

Blistao je mladi košarkaš. Zvezda je napravila seriju 11:0 (65:51), a čak osam poena upisao je Nedović (dvije trojke).

Nikolić je bio u problemu jer je Mijatović poslije samo četiri minuta igre u drugom poluvremenu dobio četvrtu ličnu grešku, dok je Čakarević potpuno zakazao.

Zvezda je poslije 30 minuta imala velikih i zasluženih 15 poena prednosti - 77:62.

Sve što je uradila u prve tri četvrtine Zvezda je mogla da upropasti u posljednjih deset minuta. Domaćin je ostao bez ideje u napadu, ni u odbrani nije blistao, dok je Radnički sve to kažnjavao i serijom 14:3 poslije samo pet minuta prišao na 80:76. Samo je Nedović uspio da poentira iz igre.

I opet su centri spasili Zvezdu.

Nikolić je uhvatio loptu ispod koša Radničkog i ubacio još dva poena, a u sljedećem napadu Lešić je namjernim faulom zaustavljen u kontri. Zvezda je opet bila na plus 10 - 86:76.

Radnički je na kraju pokušao da izbjegne poraz veći od osam poena, ali nije uspio - 95:85.

ZVEZDA: Cvetković 6, 6 sk, Drča 5, Čvorović, Dragićević 1, Radosavljević, Balaban, Lešić 16, 12 sk, Nedović 20, Nikolić 20, 8 sk, Subotić 20, Bakić 7, 10 as.

RADNIČKI: Li 18, 7 sk, Maksimović , Jereminov 3, Marković 15, 5 as, Mijatović 5, Gadeforš 8, Šulović 19, 9 sk, Spica 2, Čakarević 10, 7 sk, Stojačić 5, Rakić.

PAROVI I REZULTATI 8. KOLA:

Petak

Crvena zvezda - Radnički 95:85

Subota

FMP - OKK Beograd
Hemofarm - Mega Vizura

Metalac - Partizan (7. maj)

TABELA: Partizan mt:s 6-1, Radnički 5-3, Hemofarm 5-2, Crvena zvezda 4-3, Metalac 3-4, OKK Beograd 2-4, FMP Železnik 2-5, Mega Vizura 1-6.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC