• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: U Litvaniju idemo po zlato

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić najavljuje pohod na zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Litvaniji ovog ljeta.

 Krstić: U Litvaniju idemo po zlato Izvor: MONDO

"Normalno je da idemo na najviši plasman. Prošle godine nam je izmaklo svjetsko finale, imamo srebro sa prvenstva Evrope u Poljskoj. Nadam se da će tim ostati isti, a da se neće desiti promjena trenera, iako je Duda Ivković, svi znamo, podnio ostavku.", rekao je Krstić za "Glas Amerike".

Kapiten srpske selekcije je istakao da se nada "promjenama na bolje" u timu.

"Nadam se promjenama, ali bih istovremeno želio da tim ostane isti. Pokušavam da nagovorim Sašu Pavlovića da igra za reprezentaciju. Mislim da imamo dobre šanse za još jedno uspješno ljeto, još jedno novo iskustvo za mlade igrače, da napravimo neki dobar rezultat, zašto ne i da osvojimo medalju", poručio je Krstić.

Krstić je u Bostonu od prije dva mjeseca, kada ga je njegov dotadašnji tim Oklahoma Siti, u posljednjem satu prelaznog roka proslijedio u najtrofejniju ekipu NBA lige.

"Počinjao sam u petorci, a sad ulazim sa klupe, tako da oscilliram u igri. U početku sam igrao stvarno dobro, što niko nije očekivao, vjerovatno osim mene i par ljudi. Ja sam međutim, uvijek vjerovao u sebe. Kada igraš sa nesebičnim igračima, pogotovo u prvoj petorci, dobiješ priliku da poentiraš i da se pokažeš na terenu", ocijenio je Krstić ali je dodao da još ne može da se navikne da ulazi u igru sa klupe.

"Nisam do sada imao takvu situaciju u karijeri", rekao je Krstić.

S druge strane, ponovo se našao u situaciji da bude važan igrač u timu koji se bori za najviši plasman. Bogata istorija Seltiksa podsjeća da su ambicije Bostona uvijek vezane za šampionski prsten.

"Imam osjećaj kao kada sam igrao u Partizanu - postoji stalni imperativ pobjede.. Ovdje u NBA ligi, inače, tog pritiska nema, ali se ovdje u Bostonu osjeća pritisak na svakom koraku. Jednostavno, svi očekuju od Bostona da igra za titulu, da igra finale, da se bori za prsten i sve ostalo. Biće teško, jer nije lako osvojiti prsten. Igramo sa Njujorkom, a u drugoj rundi već nas vjerovatno čeka Majami, tako da to govori koliko će biti težak put do osvajanja titule“, ocenio je Krstić.

Srpski košarkaš s velikim respektom govori o sljedećem protivniku u doigravanju.

"Mislim da imaju odličnu ekipu, pogotovo što su napravili par odličnih trejdova, tako da uvijek treba malo vremena da se sve kockice slože. Oni su poslije toga igrali malo slabije, sad su polako počeli da dižu formu i mislim da će nam biti teško. Dobra stvar za nas jeste što, pod jedan, većina igrača u ovom timu zna da igra plej-of, a pod dva, imamo prednost domaćeg terena.", rekao je Krstić.

Kapiten srpske reprezentacije kome na kraju sezone ističe ugovor sa Bostonom najavio je mogućnost prelaska u Evropu.

"Odgovora mi evropski stil igre, tako da uopšte ne isključujem mogućnost da se vratim u Evropu", rekao je Krstić i dodao da "sada pokušava da što bolje završi sezonu".

"Trudim se da se skoncentrišem što više na to, ali opet, slagao bih kada bih rekao da ne razmišljam i o tome šta će se desiti na ljeto, što se tiče moje karijere. Svi znamo da se priča i o 'lok-aut'-u, možda čak i da će biti gori od onog prethodnog, tako da me sama pomisao na to vraća u Evropu. Prijaju mi i igre i za reprezentaciju", zaključio je Krstić.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC