• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: Igokea na "Pecari" brani +35

Lider prvenstva Bosne i Hercegovine Igokea u utorak gostuje aktuelnom šampionu Širokom u derbiju sedmog kola "Lige 6" u košarci.

 LIGA 6: Igokea na "Pecari" brani +35 Izvor: MONDO

Tim Slobodana Klipe je u prvom dvoboju u Laktašima ponizio Širokobriježane pobijedivši sa 35 razlike, pa je teško očekivati da će ih tim sa "Pecare" prestići do početka plej-ofa iako su ostala još tri kola.

"Najvažnije je da smo svi zdravi i spremni za derbi sa Igokeom. Sigurno nas čeka teška utakmica, pogotovo zbog visokog poraza u Laktašima. Naravno, pokušaćemo da ih pobijedimo, ali teško je očekivati da stignemo 35 razlike. ‘Igosi’ su igrački kvalitetniji od nas i realno je očekivati da krenu s pozicije broj jedan. Ali, dok se igra, postoje šanse", izjavio je košarkaš Širokog Šime Špralja za "Nezavisne novine".

Na drugoj strani, Slobodan Klipa susret u Sarajevu protiv Bosne iskoristio je da pruži priliku i igračima koji imaju manju minutažu, tako da okosnica tima potpuno spremna dočekuje derbi u Širokom.

"Svjesni smo da nam igra i poraz manji od 35 koševa razlike. Teško je očekivati da nas Široki može tako nadigrati, jer smo u odličnoj formi. Imamo sjajnu atmosferu u timu i sve ide kako smo planirali. Možda nam je ovaj susret u Širokom manje bitan od preostalih sa uslovno rečeno slabijim rivalima Borcem, Čapljinom i Mladosti. Te utakmice moramo dobiti i u tom slučaju naša prva pozicija pred plej-of ne bi trebala biti ugrožena", rekao trener tima iz Aleksandrovca.

On je dodao da to ne znači da će u Širokom igrati ispod svojih mogućnosti.

"Naprotiv, daćemo sve od sebe da se revanširamo Širokom za poraz u NLB ligi na našem parketu. Uz to ta bi nam pobjeda već poslije sedam kola osigurala prvo mjesto u Ligi 6. U svakom slučaju očekujem veoma dobru utakmicu, pravi derbi, a neka pobijedi bolji."

Sedmo kolo moglo bi donijeti još jedan zanimljiv ogled. U direktnoj borbi za plej-of, sastaće se Borac Nektar i Bosna. Banjalučani su favoriti, a za "studente" je ovo zadnja prilika da se vrate u borbu za plej-of.

U srijedu Mladost pred svojim navijačima u Mrkonjić Gradu ima priliku trijumfom protiv Čapljine dođe na korak od ulaska u doigravanje.

Parovi 7. kola:

Utorak (20 h):
Široki - Igokea
Borac Nektar - Bosna

Srijeda (19 h)
Mladost - Čapljina

TABELA:
Igokea 6-0, Široki 5-1, Mladost 3-3, Borac Nektar 2-4, Čapljina 1-5, Bosna 1-5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC