• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Novo crno-bijelo čudo!

Ekipa Partizana mt:s u četvrtak (20.45) će braniti titulu prvaka regionalne lige, pošto je u polufinalu savladala Budućnost poslije preokreta - 62:58.

 NLB: Novo crno-bijelo čudo! Izvor: MONDO

Kakva drama u ljubljanskoj dvorani Stožice, ali po ko zna koji put sa srećnim krajem za košarkaše Partizana!

Mada su početkom posljednje četvrtine bili u veoma teškom položaju, u samoj završnici imali su čvršće nerve od igrača Budućnosti i slavili rezultatom 62:58 (14:16, 16:13, 7:16, 25:13).

Podgoričani su 55 sekundi prije kraja vodili 58:56, a crno-bijeli završili meč trijumfalnom serijom od 6:0.

Igrač preokreta Raško Katić i Kurtis Džerels pogodili su po dva slobodna bacanja, Gintaras Kadžiulis kod Budućnosti izgubio dve ključne lopte, da bi Džejms Gist uz zvuk sirene zakucao loptu za veliko slavlje Grobara u Stožicama.

Drugi polufinalni meč Olimpija - Krka pripao je "zmajčekima" (67:57).

PARTIZAN MTS: Džerels 13 (4sk, 6izg), Kecman (2sk, 3izg), Lučić, Milosavljević 11 (4sk), Bogdanović, Katić 13 (4sk, penali 7/8), Džavai 3 (5sk), Bešović, Božić, Gist 12 (6sk, 3ukr), Veseli 10 (5sk).

BUDUĆNOST: Šćekić 4, Mihailović 1, Popović 3, Otašević 7 (5sk), Dragičević 11 (7sk), Simonović 14 (8sk, 3ukr), Kadžiulis 5, Dubljević 8, Đukanović, Šehović 3, Nešović 2, Milošević.



Mnogo puta je Partizan dobio važne utakmice uprkos slabim igrama, ali vjerovatno nikada nije bio zreliji za poraz nego ovog 19. aprila.

Nije ni Budućnost blistala, međutim, Partizan je u prvih 30 i kusur minuta totalno pokidao živce svojim navijačima. Samo odbrana ostavila je crno-bijele "u igri" poslije toliko loših rješenja u napadu i očajnog šuta iz gotovo svih pozicija.

Pored činjenice da se Budućnost na kraju spetljala u strahu od velikog uspjeha, ključna prednost Partizana bilo je opterećenje protivničkih centara ličnim greškama. Vladimir Dragičević izvrnuo je skočni zglob već u 12. minutu i moguće je da se uopšte ne bi vraćao u igru da Dubljević, a onda i Šćekić nisu morali na klupu sa po pet prekršaja.

Dubljević je prije izlaska u 31. minutu pogodio trojku za vođstvo od 39:48, a onda je Katić potpuno promijenio dinamiku utakmice lakim poenima i skokovima u napadu - najvažniji je bio onaj pri rezultatu 56:58 na 43 sekunde prije kraja.

Stameni centar bio je i daleko najbolji izvođač penala u crno-bijelom taboru.

Kada je svaki promašaj mogao skupo da košta branioca titule, Katić ih je ubacio 7/8, dok je ostatak ekipe bio ispod 50 odsto (12/25) u tom elementu!

Naravno, statistika poslije ovakvih utakmica može da se baci u WC šolju, jedino je važno ko je pobijedio.

A, kako je Partizan pobijedio uz šut za trojku 1/15, bez poena Kecmana i Lučića i sa Veselim koji je dugo sjedio na klupi zbog ličnih grešaka - stvar je neke pobjedničke alhemije, koja u Humskoj 1 i dalje postoji, mada očigledno nije moćna kao u prethodnim sezonama.

Tek oko dve hiljade ljudi u Stožicama je do drame u finišu gledalo pravu "rudarsku" košarku, u kojoj su na obje strane dominirale odbrane.

Budućnost je u šestom minutu vodila sa 13:6, ali se Partizan vratio i zakucavanjem Džerelsa u 18. minutu preokrenuo na 29:23. Međutim, ni to vođstvo nije bilo dugog vijeka.

Budućnost je serijom od 6:0 stigla do izjednačenja, Džerels još jednim zakucavanjem za špice donio crno-bijelima 32:29 na startu treće dionice, ali je nakon toga zaredao sa izgubljenim loptama i omogućio ekipi Dejana Radonjića da iz "pik end rol" akcija postigne šest poena i preuzme inicijativu.

Uslijedila je reakcija Partizana (koševi Milosavljevića i Veselog za 36:35), pa serija Budućnosti od 10:0, kojoj je Veseli kumovao nesportskim faulom na Dubljeviću.

Centar Budućnosti pogodio je oba penala, a Litvanac Kadžiulis trojku, za najveću prednost bilo kog tima - 45:36.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC