• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Olimpija drugi finalista

Domaćin na aktuelnog šampiona, Olimpija na Partizan mt:s! "Zmajčeki" se plasirali u finale pobjedom nad lokalnim rivalom Krkom - 67:57.

 NLB: Olimpija drugi finalista Izvor: MONDO

Košarkaši Olimpije iskoristili su prednost domaćeg terena i u drugom polufinalu završnog turnira NLB lige slavili pobjedu nad Krkom iz Novog Mesta - 67:57 (14:11, 16:17, 22:15, 15:14).

Najefikasniji bio je Sašo Ožbolt sa 19 poena, dok su Keni Gregori i Goran Jagodnik dali po 11.

U timu srpskog trenera Aleksandra Džikića nije bilo naročito raspoloženih pojedinaca - "dvocifreni" su bili Zoran Dragič sa 13 i Smiljan Pavič sa deset poena.

U meču odigranom na malo koševa, kao što je bilo i u slučaju Partizana i Budućnosti, presudila je dalekometna paljba Ljubljančana. Trojke su šutirali 8/20, Krka samo 3/17.

Crno-bijeli će i drugu sezonu zaredom igrati za trofej protiv domaćina Fajnal fora. Pre godinu dana im se posrećilo protiv Cibone u Zagrebu.

"Finale se igra u Ljubljani, gdje će oni imati podršku 12.000 navijača. Ove sezone smo igrali 1:1, oni forsiraju šut spolja, mi igramo drugačije. U svakom slučaju će to biti sudar dva različita sistema", bio je prvi komentar Vlade Jovanovića.

Finalna utakmica na programu je u četvrtak od 20.45 časova.

Trener Olimpije Jurij Zdovc izjavio je da je meč protiv Krke bio "psihološki veoma težak".

"Krka je bila dobra, a mi u pojedinim trenucima dekoncentrisani. U drugom poluvremenu smo ipak odigrali bolje, Sašo Ožbolt čak odlično", rekao je Zdovc novinarima.

"Čeka nas finale, što je velika utakmica. Moramo da igramo bolje. Partizan je odličan tim, pogotovo u ofanzivnom skoku. Vjerujem da ćemo imati veliku podršku publike".

Džikić je istakao da bi utakmica bila neizvjesnija da Ožbolt nije bio toliko precizan.

"Pogodio je sve što je šutnuo, čak i mnoge teške šuteve... Mi smo mogli da igramo čvršće i pametnije. Pokazali smo zašto smo na Fajnal foru, a u četvrtak očekujem lijepo finale", reči su trenera Krke.

(MONDO, foto: Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC