• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Radiću volonterski

Novo rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije pojavilo se u Kući košarke zajedno sa novim starim selektorom Dušanom Ivkovićem.

 Ivković: Radiću volonterski Izvor: MONDO

"Bio bi mi veliki napor da pregovoram o svom honoraru", izjavio Ivković.

Kao što je i najavio na izbornoj skupštini KSS predsjednik saveza Dragan Đilas vratio je trofejnog trenera Dušana Ivkovića na poziciju selektora Srbije. Aktuelni trener Olimpijakosa sredinom februara je saopštio da prestaje da radi sa reprezentacijom, jer "fizički i mentalno ne može da nastavi sa radom i odgovara za rezultate".

Ivković je u srijedu više puta pomenuo da osjeća nelagodnost što se u Kući košarke nalazi opet kao zvanično lice.

"Prva greška u koracima bila je ta što su mediji prenijeli da sam podnio ostavku. Nisam to uradio, samo sam dao saopštenje u kojem sam naglasio da se nadam da će ono pomoći da se izađe iz jedne uravnilovke u kojoj smo se našli. Selektor sam prestao da budem još jula prošle godine, kada je raskinut moj ugovor sa KSS", rekao je Ivković.

Ivkoviću je posebno teško palo što se prethodnih mjeseci mnogo pričalo o novcu koji je zaradio kao selektor i koji mu KSS i dalje duguje. U tom kontekstu posebno je pomenuo trenera kragujevačkog Radničkog Miroslava Nikolića.

"Reakcijom medija i kolega na moje navodne milionske zarade u ovoj kući, igrači se direktno okreću protiv trenera. Meni je zadovoljstvo i čast što vodim i što sam vodio reprezentaciju. Prihvatajući se rada kroz cijeli olimpijski ciklus odrekao sam se minimalne godišnje zarade od milion evra da bih sebi obezbijedio to zadovoljstvo".

Duda je poručio da će "orlove" voditi volonterski, bez dinara nadoknade, kao što je to radio u periodu od 1992. do 1995. godine, prije nego što je brigu o nacionalnom timu povjerio Željku Obradoviću.

"Kao što sam radio onda radiću i sada - volonterski. Svako ko nosi odgovornost treba da bude plaćen adekvatno svojim vrijednostima, ali ja ću raditi volonterski da bih dao skroman dioprinos situaciji u kojoj se nalazi KSS. Stvarno ne bih imao snage da o tome pregovaram sa gospodinom do mene", aludirao je Ivković na Đilasa, kojeg je prethodno nazvao "glavnim krivcem za svoj povratak".

Đilas je sa zadovoljstvom konstatovao da su on i potpredsjednik KSS Dejan Bodiroga sa Ivkovićem postigli dogovor "da nastavi sa poslom koji je sjajno radio".

"Sva košarkaška javnost bila je za kontinuitet rada koji je poslije sedam godina i titule u Indijanapolisu donio rezultate - ne samo medalje, nego i povratak košarke na velika vrata. Duda nije tu samo zbog A reprezentacije, nego da pomogne da postavimo rad sa drugim selekcijama i da Srbija ponovo stvara igrače kao što su dvojica Dejana", istakao je predsjednik KSS.

Ivković je najavio da će koliko danas obaviti razgovore sa svojim najbližim saradnicima, obnoviti kontakte sa igračima i u narednom periodu budno pratiti njihovu formu.

"Poznato je da imam obaveze u Olimpijakosu, ali mnogo toga mogu da obave i moji saradnici, na čelu sa Mićom Berićem. Sigurno je da će aktivnosti biti svakodnevne", zaključio je trofejni trener.

(I. Bogunović - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC