• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizan šampion i u Ljubljani!

Crno-bijeli pobijedili Olimpiju 77:74 i osvojili petu uzastopnu titulu regionalnog takmičenja.

 NLB: Partizan šampion i u Ljubljani! Izvor: MONDO

Nastavlja se dominacija košarkaša Partizana na NLB parketima!

Poslije Beograda 2007, Ljubljane 2008, Beograda 2009. i Zagreba 2010. godine, crno-bijeli su se vratili u glavni grad Slovenije i još jednom trijumfovali!

Partizan mt:s - Olimpija 77:74 (26:23, 17:16, 22:19, 12:16).

Sezona u kojoj je šampion pretrpio ogromne promjene u odnosu na prethodnu - jednu od najberićetnijih u istoriji kluba - mogla bi na kraju da postane podjednako uspješna po broju osvojenih trofeja.

Učinak pod vođstvom Vlada Jovanovića je sljedeći: Kup Radivoja Koraća - odbranjen, NLB liga - odbranjena, prvenstvo Srbije - na dobrom putu... Ako odbrani i tu titulu, razlika će biti "samo" u evropskom rezultatu.

Meč za prvaka Jadrana u dvorani Stožice, pred oko 10.000 gledalaca (1.500 Grobara iz Srbije, Slovenije, Austrije i Švajcarske) nije mogao da nadmaši prošlogodišnje finale po stepenu drame, ali je bio itekako uzbudljiv.

Dovoljno je reći da se Olimpija nije nalazila u vođstvu još od trojke Džerelsa u sedmom minutu (16:15), da je Partizan više puta odlazio na osam-devet poena razlike i opet su njegovi navijači drhtali do posljednjeg sekunda!

Presudila je sigurna ruka Kurtisa Džerelsa sa linije slobodnih bacanja, ali je ključni potez bio ofanzivni skok Džejmsa Gista poslije promašaja Kecmana 12 sekundi prije kraja, pri rezultatu 74:72.

Olimpija je uspjevala da priđe na "minus dva", međutim, za posljednje dve i po sekunde nije mogla da izvede loptu ispod svog koša i postigne trojku za produžetak. Petar Božić presjekao je taj pas i slavlje je moglo da počne!

Crno-bijeli su obukli majice sa odštampanim brojem PET na leđima i natpisom "Kraljevi prstenova" ("Kings of the Rings") na prednjoj strani. Dobili su prstenje sa dijamantima, Božić podigao pehar, Gist otvorio šampanjac, Grobari slavili uz pjesmu i baklje...

OLIMPIJA: Špan, Ilievski 15, Boisa, Anagonje, Gregori 9, Salin, Jagodnik 12 (7sk, 4ukr), Šermadini 4, Markota 8 (5sk), Bertans 3, Ožbolt 11, Udrih 12.

PARTIZAN MTS: Džerels 20, Kecman 11, Lučić 5, Milosavljević 3, Bogdanović, Katić 8 (5izg), Džavai 10 (6sk), Bešović, Božić, Gist 12, Veseli 8 (6sk).

(MONDO, foto: P. Vujić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC