• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Dule je vjerovao u mene!

Poslije osvojene pete uzastopne titule u Jadranskoj ligi Vlade Jovanović se zahvalio svima u Partizanu, a posebno Dušku Vujoševiću.

 Jovanović: Dule je vjerovao u mene! Izvor: MONDO

Mnogi su pomislili da je odlaskom Duška Vujoševiča na kraju prošle sezone završena dominacija Partizana u regionu. Mnogi, ali ne svi!

Teškog posla i velike odgovornosti prihvatio se Vlade Jovanović. Sa pozicije asistenta prekomandovan je u prvog trenera i uspio je, ili bolje rečeno, veći dio zadatka je ispunio, a na dobrom putu je da ga i komletira osvajanjem desete uzastopne titule u Srbiji.

Trofeji u Kupu i u NLB ligi su odbranjeni.

"Početak sezone nije bio lak, krenuli smo loše u Jadranskoj ligi, ali odlično u Evroligi. Nisam sumnjao u sebe nijednog trenutka ni u najtežim momentima, ali bilo mi je jako važno mišljenje ljudi koji su oko mene", obratio se Jovanović novinarima poslije trijumfa njegove ekipe u ljubljanskom finalu.

"Zahvalio bih se igračima i svima u klubu, Daniloviću, Todoriću i Vujoševiću. Dule je vjerovao da ću dobro da odradim posao", naglasio je Jovanović.

"Sezona je bila jako teška za sve klubove u ligi... Najneizvjesniji šampionat do sada, kao i Fajnal-for", dodao je trener Partizana, koji smatra da je su crno-bijeli i Olimpija pružili mnogo bolju partiju u finalu nego dva dana ranije u polufinalu.

"Večeras je bila ljepša košarka nego u polufinalu. U prvom poluvremenu nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice. Nije da igrači nisu htjeli, nego nam Olimpija to nije dozvolila".

Završnica meča opet je bila dramatična, ali se stekao utisak da je svojim greškama Partizan održavao Olimpiju u životu.

"Promašili smo dosta slobodnih bacanja i nismo uvijek uspjevali da iskontrolišemo Olimpijin šut za tri poena. Zdovc je čak izveo ekipu bez pravog centra. Zadnja dva minuta igrači oba tima su bili nervozni. Svjesno smo išli na situacije 'jedan na jedan' u završnici, tražili smo faul i penale, uspjeli smo u tome", kaže trener crno-bijelih.

Jovanović ističe dobru energiju u timu, koja je u velikoj mjeri uticala da se srpski šampion ekiti petim prstenom u regionalnoj ligi.

"Jako dobra energija kod svih momaka. U prvom meču bili smo isuviše nervozni, ali su danas od početka bili jako koncentrisani. Moram da ih pohvalim, imali su tešku sezonu."

Jovanović smatra da pobjeda u Ljubljani može da bude i mač sa dve oštrice.

"Ova liga je držala neku tenziju, u svakom trenutku smo igrali jer smo znali da posao nije završen. Narednih sedam do 10 dana biće jako teško dok ne dođe do otriježnjenja", zaključio je trener srpskog i regionalnog prvaka.

Jan Veseli bio je presrećan poslije još jednog trofeja sa crno-bijelima.

"Nemam riječi da opišem koliko sam srećan, novi trofej smo osvojili, peti po redu, ostaje nam da se okrenemo prvenstvu Srbije da i to odbranimo", poručio je Čeh.
Na drugoj strani tuga. Olimpija je imala odličnu sezonu, ali nije uspjela da je završi drugom regionalnom titulom. Bili su blizu, ali su na kraju morali da čestitaju boljoj ekipi.

"Bila je teška utakmica, čestitam Partizanu na tituli", rekao je Juri Zdovc.

Trener slovenačkog kluba nije bio zadovoljan suđenjem.

"Dva različita kriterijma suđenja, kao da nismo igrali na domaćem terenu. Nema veze, ovo je naše prvo finale, idemo dalje čeka nas prvenstvo, učinićemo sve da dođemo bar do te titule", podvukao je Zdovc.

Goran Jagodnik nema baš pozitivan skor sa crno-bijelima. Nije se radovao titulama ni dok je nosio dres Hemofarma, a taj trend nastavio je i u Olimpiji.

"Tužan si uvijek kad izgubiš u finalu, čestitam Partizanu. Nismo iskoristili svoje šanse na ovoj utakmici, ne preostaje nam ništa drugo nego da se okrenemo prvenstvu", poručio je Slovenac.

(P. Vujić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC