• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiji žestoka konkurencija u trci za EP 2015.

U trci za domaćina Evrobasketa 2015. osim Srbije još zajedno Njemačka, Francuska, Holandija i Belgija, samostalno Španija, Rusija i Ukrajina.

 Srbiji žestoka konkurencija u trci za EP 2015. Izvor: MONDO

Za razliku od borbe za smotru najboljih košarkaških reprezentacija Evrope 2013. godine, kada je konkurisala samo Slovenija (i dobila), za prvenstvo 2015. vodiće se daleko veća bitka.

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas izjavio je da će Srbija konkurisati za domaćina, a odmah nakon toga kandidaturu je zvanično poslala i Španija. Od ranije je poznato da su se četiri države prijave za zajedničku kandidaturu (Njemačka, Francuska, Holandija i Belgija), a Rusija i Ukrajina najavile su samostalnu trku za domaćina EP 2015.

FIBA Evropa ovoga puta moraće dobro da "izvaže" kome će povjeriti organizaciju Evrobasketa. Četiri države napravile su jedinstven projekat, koji je naišao na veliku podršku i pobrao velike "pluseve", prije svega u marketinškom smislu.

Njihov plan je da se prva faza šampionata igra u sve četiri zemlje, druga runda samo u Njemačkoj i Francuskoj, a borbe za plasman isključivo u Njemačkoj.

Španija je već bila uspješan domaćin, baš kao i i Srbija (i Crna Gora), ali je to bilo relativno skoro (2007. i 2005, što može biti "mana"), dok je Rusija posljednji put organizovala EP u košarci 1965. odnosno tadašnja SSSR, a Ukrajina nikada nije imala tu čast.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC