• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Roj kralj drame

Bek Portlanda režirao rijetko viđeni preokret u susretu sa Dalasom. Indijana, Memfis i Oklahoma Siti ispustili dvocifrene prednosti, ali ipak pobijedili.

 NBA: Roj kralj drame Izvor: MONDO

Poslije nekoliko dana bez naročitih uzbuđenja u NBA plej-ofu, kada su favoriti bilježili sigurne pojbede, u subotu je ponovo bilo drame "za sve pare".

Portland je u seriji protiv Dalasa izjednačio na 2:2, mada je krajem treće četvrtine gubio sa 23 poena razlike.

Memfis Grizlis poveli su protiv San Antonija sa 2:1, Oklahoma Siti protiv Denvera sa 3:0, dok je Indijana spasila prvu "meč-loptu" Čikago Bulsa - 1:3.

Portland je košem od tablu Brendona Roja 39 sekundi prije kraja slavio rezultatom 84:82, dobivši posljednju dionicu sa 35:15. Sjajni bek, koji je tokom sezone imao ogromne probleme sa koljenima obje noge, u tom dijelu meča je ubacio 18 od svoja 24 poena.

"Događalo mi se da uđem u seriju poena, ali nikada kao na ovoj utakmici. I dalje mi sve izgleda nerealno", izjavio je Roj.

Dalas je imao dve šanse da ipak trijumfuje u nevjerovatnoj atmosferi Rouz gardena, ali su šuteve za tri poena promašili Džejson Kid i Džejson Teri.

Predrag Stojaković (8p, 2ukr) je uzastopnim trojkama donio Mavsima rekordne prednosti (64:41, 67:44), međutim, Roj je uzvratio trojkom u posljednjoj sekundi treće četvrtine i tako najavio jedan od tri najveća preokreta u istoriji plej-ofa.

"Kada me budu pitali šta sam radio u četvrtoj četvrtini, reći ću da sam stajao u ćošku terena i posmatrao šou Brendona Roja", slikovit je bio krilni igrač Portlanda Džerald Valas.

Prvu plej-of pobjedu u istoriji Memfisa na domaćem parketu osigurao je krilni centar Zek Rendolf - i to trojkom koju je ubacio 42 sekunde prije kraja.

"Grizliji" su u drugoj dionici otišli na "plus 15", da bi Toni Parker 1:04 minuta prije kraja približio Sparse na svega 88:86. Na drugoj strani je lopta došla u ruke Rendolfa, koji se na iznenađenje mnogih podigao na šut za tri poena i pogodio preko ruke Tima Dankana.

Oklahoma Siti u Denveru je dobila rezultatom 97:94, ali kako? Denver je u posljednjih 49 sekundi prišao sa 84:94 na 94:95, da bi Serž Ibaka deset sekundi prije kraja zakucao na dodavanje Kevina Durenta.

Džej Ar Smit pokušao je da veže svoju treću trojku u samoj završnici, čime bi meč otišao u produžetak, ali je promašio uz kontakt sa Džejmsom Hardenom. Tražio je faul i nije ga dobio...

Nagitsi će u ponedjeljak pokušati da izbjegnu eliminaciju sa 4:0, odnosno šesti poraz od Oklahome u periodu od tri nedjelje, uključujući regularni dio sezone!

"Metlu" su u subotu uveče uspjeli da izbjegnu Indijana Pejsersi, iako su u posljednjih pet minuta učinili gotovo sve da tako ne bude.

Čikago je sa 15 poena deficita došao u situaciju da Karlos Buzer dve sekunde prije kraja promaši otvorenu trojku za produžetak! Deni Grejndžer uhvatio je odbitak i poslije faula Korvera otklonio sve dileme sa dva pogođena slobodna bacanja.

Indijana je prva tri meča ove serije izgubila sa pet, šest, odnosno četiri poena razlike, pa je duel prvog i osmog nosioca Istočne konferencije ispao daleko uzbudljiviji nego što se očekivalo.

REZULTATI:

Indijana - Čikago 89:84 (1:3)
/Grejndžer 24, 10sk, 4as - Noa 21, 14sk/

Portland - Dalas 84:82 (2:2)
/Roj 24, 4sk, 5as - Novicki 20/

Memfis - San Antonio 91:88 (2:1)
/Rendolf 25, 5sk - Đinobili 23, 5as/

Denver - Oklahoma Siti 94:97 (0:3)
/Nene 15, 10sk, 4as, 3blk - Durent 26, 4sk, 6as, Ibaka 22, 16sk, 4blk/

nedelja

Filadelfija - Majami (0:3)
Njujork - Boston (0:3)
Atlanta - Orlando (2:1)
Nju Orleans - LA Lejkers (1:2)

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC