• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Hemofarm "zakucao" Zvezdu

Vrščani poslije loše odigrane prve četvrtine deklasirali crveno-bijele (86:64) i učvrstili svoju poziciju u vrhu tabele.

 KLS: Hemofarm "zakucao" Zvezdu Izvor: MONDO

Košarkaši Hemofarma opravdali su ulogu favorita u susretu 9. kola Superlige sa Crvenom zvezdom, od koje se ipak očekivao znatno jači otpor - 86:64, po četvrtinama 16:21, 25:9, 24:15, 21:19.

Crveno-bijelima je to drugi poraz zaredom, a bodove za četvrto mjesto i plasman u NLB ligu moraće da traže u narednim kolima, protiv OKK Beograda u Pioniru i Metalca u Valjevu.

Najefikasniji u redovima Hemofarma bio je sjajni Marko Šutalo sa 24 poena. Bojan Krstović (16p, 8sk, 11as) ostao je nadomak "tripl-dabla", dok je Boris Savović zabilježio 11 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Sava Lešić nastavio je statistički impresivan niz u Superligi sa 16 poena i 14 skokova, a dvocifren učinak kod Beograđana imao je samo još Nemanja Nedović sa deset poena.

Početak je obećavao mnogo neizvjesniju utakmicu. Zvezda je odmah stekla četiri-pet poena prednosti i u obostrano lošoj šuterskoj partiji imala inicijativu zahvaljujući ofanzivnom skoku, prije svih Lešića.

Boris Bakić u 10. minutu je pogodio za 21:13, a Aleksandar Cvetković trojku za 24:16 početkom druge dionice. Međutim, ispostavilo se da će to biti jedini pogodak gostiju iz 15 pokušaja za tri poena u prvih 30 minuta!

Hemofarm je popravio igru u odbrani, uspostavio ravnotežu, a zatim i premoć u skoku. Zvezda je ostala bez rješenja u napadu, serija Vrščana rasla je sa 8:0, preko 16:2 (slobodna bacanja Nedovića), do 23:2.

Poslije furije Lukajićevog tima, koja je trajala osam minuta, na semaforu je stajalo 39:23, dok se na odmor otišlo sa rezultatom 41:30. Šutalo je u tom trenutku imao 17 poena, uz šut 4/4 za dva poena i 3/6 van linije 6,75 metara.

Zvezda je drugo poluvreme počela promašajima za tri poena i izgubljenim loptama, što je Hemofarm predvođen Mladenom Jeremićem kaznio novom serijom, ovog puta od 11:0.

Bilo je to 52:30 i već u 25. minutu kraj priče, postalo je očigledno ko će biti pobjednik, a ko poraženi. Učenici Saše Nikitovića na kratko su "zaustavili krvarenje", ali ih je demoralisala Krstovićeva trojka na kraju treće dionice (65:45).

Hemofarm je i u finišu nastavio da dominira, da bi do rekordnih "plus 30" (82:52) stigao preko Džeroma Džordana u 36. minutu.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC