• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Lejkersi, Dalas i Atlanta u polufinalu

Sve tri ekipe poslije pobjeda u šestim utakmicama prošle u polufinale konferencija. Slijedi duel Lejkersa i Dalasa, dok će Houksi na Bulse.

 NBA: Lejkersi, Dalas i Atlanta u polufinalu Izvor: MONDO

Lejkersi, Dalas i Atlanta imali su priliku da u noći između četvrtka i petka završe posao u prvoj rundi plej-ofa NBA lige. Oni su tu šansu iskoristili, a sve tri ekipe seriju su završile skorom - 4:2.

Tim iz Los Anđelesa lakše nego što se očekivalo priveo je seriju kraju. "Jezeraši" su šesti meč igrali u Nju Orleansu, kome nije pomogla ni bučna publika. Gosti su pobijedili - 98:80.

Lejkersi su dominirali u skoku, pogotovo u napadu gdje su uhvatili 14 lopti koje su uglavnom pretvarali u koševe - iz uhvaćenih lopti postigli su 21 poen. Kobi Brajant je bio najbolji sa 24 poena, dok je Endrju Bajnam ubacio 18 koševa i uhvatio 12 lopti. Pau Gasol je takođe dao veliki doprinos pobjedi sa 16 poena i osam skokova.

Na drugoj strani Kris Pol je odlično razigravao sa 11 asistencija, a "dabl-dabl" učinak ostvario je sa još 10 poena. Najefikasniji kod Hornetsa bio je Karl Landri sa 19 koševa.

Dalas je imao nešto teži posao u Portlandu - 103:96. Blejzersima nisu pomogle ni odlične partije Džeralda Valasa (32 poena i 12 skokova) i Lamarkusa Oldridža (24 poena i 10 skokova). Pored njih dvojice samo je još Vesli Metjus sa 19 koševa imao dvocifren poenterski učinak.

Meveriksi su imali više raspoloženih igrača, a predvodio ih je Dirk Novicki sa 33 poena i 11 uhvaćenih lopti. Peđa Stojaković je za 25 minuta postigao šest poena uz vrlo loš šut iz igre (1-7).

U prvom polufinalnom meču Zapadne konferencije 2. maja u Los Anđelesu igraće Lejkersi i Dalas.

U polufinalu Istoka je i Atlanta. Ona će se za finale konferencije boriti sa Čikagom. U najzanimljivijem meču večeri Houksi su pobijedili Orlando 84:81.

Gosti u finišu nisu iskoristili dve prilike za produžetak. Džej Džej Redik je imao otvoren šut za tri poena, ali ne i mirnu ruku. Nakon njega je i Džejson Ričardson pokušao da izjednači, ali je njegov šut stigao da izblokira Džoš Smit.

ISTOK:

Atlanta (4) – Orlando (5) 84:81 (u seriji 4-2)

ZAPAD:

Nju Orleans (7) – Lejkersi (2) 80:98 (u seriji 4-2)

Portland (6) – Dalas (3) 96:103 (u seriji 4-2)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC