• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Majami - Boston, sudar titana!

Prvom utakmicom Hita i Seltiksa kreće drugo kolo plej-ofa po konferencijama. U nedelju igraju još Oklahoma Siti - Memfis.

 NBA: Majami - Boston, sudar titana! Izvor: MONDO

Serija Majami - Boston (uvodni meč u nedelju od 21.30 časova po centralnoevropskom vremenu) trebalo bi da bude najžešće što može da ponudi polufinale plej-ofa u obje konferencije NBA lige.

Na početku sezone su mnogi eksperti "videli" ova dva tima tek u finalu Istoka, ali su tu prognozu srušili Derik Rouz i Čikago Bulsi, nateravši favorite da odmere snage jednu rundu ranije.

Ako serija bude ujednačena, u znaku jakih odbrana i sa završnicama "na jednu loptu" - kao što se očekuje - pobjednik će otići dalje uz veliki utrošak energije, iz čega bi opet mogli da profitiraju Bulsi, koji "na papiru" imaju dosta lakši zadatak protiv Atlante.

Boston je dobio prva tri meča regularnog dijela sezone sa Majamijem, ali sa samo osam, pet, odnosno tri poena razlike.

Takvi ishodi se donekle mogu pripisati većem stepenu uigranosti u odnosu na rivala, koji je posljednju utakmicu (10. aprila kod kuće) dobio sa ubjedljivih 100:77, iskoristivši bolju formu u tom trenutku, ali i oslabljenost Bostona.

Oba tima imaju tzv. "velike trojke" - Boston (pre)iskusne Pirsa, Garneta i Alena, a Majami mlađe i poletnije Vejda, Džejmsa i Boša. Od poslednje trojice je samo Dvejn Vejd već osvojio šampionski prsten, dok njegovi novi saigrači tek moraju da dokažu da su materijal za titulu.

To se posebno odnosi na Lebrona Džejmsa, kojeg mnogi i dalje osporavaju, uprkos fenomenalnim individualnim statistikama tokom čitave karijere. Lebron je u maju prošle godine igrao poslednje utakmice u dresu Klivlenda, kada su Kavsi poraženi u polufinalu Istoka upravo od Bostona.

Poraz u petoj utakmici kod kuće (88:120) i danas se pominje kao meč u kojem je Džejms definitivno digao ruke od kluba koji ga je draftovao 2003. i u čijem "komšiluku" je odrastao.

Veliki adut Bostona u predstojećoj seriji trebalo bi da bude plejmejker Ražon Rondo, dok će rezultati Majamija dosta zavisiti od Marija Čalmersa i Džejmsa Džonsa, koji će trojkama pokušati da kazne udvajanja svojih superstarova.

Polufinale Zapada otvoriće Oklahoma Siti i Memfis, koji je prije samo dva dana eliminisao prve nosioce, San Antonio Sparse, za jedno od najvećih iznenađenja u novijoj istoriji plej-ofa.

I ta serija donijeće nekoliko fenomenalnih "meč-apova": rasni strelac Durent protiv neumornih defanzivaca Tonija Alena i Batijea, na "jedinici" Vestbruk protiv Konlija, a pod košem Ibaka i Perkins protiv Rendolfa i Marka Gasola, koji su upravo stavili tačku na karijere Tima Dankana i Antonija Mekdajsa.

Dankan će, naravno, igrati još koju sezonu, ali je očigledno da sa 35 godina više ne može da nosi svoj tim do pobjeda.

U noći između ponedjeljka i utorka kreću i okršaji Čikago - Atlanta, odnosno Los Anđeles Lejkers - Dalas.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC