• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović pred F4: Svi su favoriti za titulu

"Ovo će biti najujednačeniji F4 turnir poslije dugo vremena. Nema izraženog favorita i sve četiri ekipe mogu do trofeja", kaže crnogorski trener.

 Ivanović pred F4: Svi su favoriti za titulu Izvor: MONDO

Trofejni trener Duško Ivanović uživaće ove sezone u završnom turniru Evrolige iz fotelje, jer njegova Kaha Laboral nije uspela da se plasira na "fajnal for" u Barseloni.

Za trofej u najelitnijem košarkaškom takmičenju u Evropi takmičiće se Panatinaikos i Sijena, odnosno Makabi i Real Madrid.

Polufinalni mečevi su na programu u petak, 6. maja, dok je finale dva dana kasnije, u nedjelju.

Ivanović ističe da ove sezone nema izrazitog favorita.

"Mislim da će ovo biti najujednačeniji F4 turnir poslije dugo vremena. Nema pravog, izraženog favorita i sve četiri ekipe mogu do trofeja. Odlučivaće jedna lopta, jedan igrač ili jedna sudijska odluka", izjavio je Ivanović za portal kosarka.hr.

On smatra da u Barseloni neće igrati najbolja ekipa ove sezone.

"Barselona je igrački najkvalitetnija ekipa u Evropi i bila bi sigurno prvi favorit turnira, čak i da nije domaćin. Ono što je posebno zanimljivo, najbolji timovi ove sezone bili su branilac trofeja Barsa i Olimpijakos, a nijedan od njih nije došao do završnice. To dovoljno govori kakva je sezona bila", rekao je trener španskog prvoligaša.

Ivanovićeva ekipa ove sezone odmerila je snage sa tri učesnika završnog turnira (Real, Makabi, Panatinaikos), izbegli su samo duel sa Sijenom, ali uprkos tome, crnogorski stručnjak dobro poznaje i tu ekipu.

"Sve četiri ekipe imaju određene karakteristike koje ih razlikuju, ali i kvalitete sa kojima mogu do finala. Panatinaikos je izbacio Barselonu i to dovoljno govori o njihovom karakteru. Uvek su u vrhu evropske košarke, imaju veliki broj polivalentnih igrača i teško ih je dobiti. Makabi ima atletski moćan tim i u tranziciji su najbolji u Evropi. Ako Real prihvati njihov stil, neće imati šanse. Međutim, Madriđani su veoma iskusna ekipa i njihova šansa je u tome da postave statičnu igru ‘pet na pet’. I na kraju, Sijena je tim koji na otvorenom terenu može da napravi probleme svakome. Jako je nezahvalno prognozirati ko će doći do finala, a kamoli ko će osvojiti trofej", naglasio je Ivanović.

U petak od 18 časova u prvom polufinalu igraće Panatinaikos i Sijena, dok će se od 21 sat sastati Real i Makabi. Finale je u nedjelju u neuobičajenom terminu - od 16.30 časova.

Evroliga je izašla u susret Makabiju koji je zahtijevao taj termin, budući da se u Izraelu tog dana obilježava nacionalni praznik Dan sjećanja na poginule borce. Klubovima je prema izraelskom zakonu zabranjeno da tog dana učestvuju u sportskim takmičenjima.

Meč za treće mjesto igraće se u nedjelju od 13.30 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC