• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva je faca Mark Gasol - osnovao klub pa ih odveo u prvu ligu: Vratio se iz NBA, postao predsjednik i šokirao Španiju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mark Gasol je dvostruki prvak Evrope i svijeta u dresu Španije, osvojio je i NBA prsten, ali ovaj podvig će mu sigurno biti jedan od najdražih - oživio je svoj nekadašnji klub i vratio ga tamo gdje pripada.

 Mark-Gasol-uveo-Djironu-u-ACB-ligu Izvor: Twitter/@GIGANTESbasket/Printscreen

Nevjerovatan dan za špansku košarku. I ne samo jer je Real Madrid pobijedio Barselonu i postao šampion, već zbog onoga što je legendarni košarkaš Mark Gasol uspio da uradi!

Slavni košarkaš, još uvijek aktuelni prvak svijeta i dvostruki prvak Evrope sa Španijom, pokazao je strast prema ovom sportu povevši svoju Đironu iz druge lige pravo u najjači rang španske košarke!

Mlađi od dvojice braće Gasol, Mark, osnivač je, predsjednik, ali i igrač Đirone. A u odlučujućem meču za plasman u ACB ligu, Gasol je poveo Đironu na parketu, učestvovavši u pobjedi 66:60 nad Estudijantesom.

Iako je bio neizvjestan za ovaj susret zbog povrede koljena, Gasol je nastupio i ponovo pokazao klasu. Ubacio je 11 poena uz samo jedan promašaj iz igre, osam skokova, četiri ukradene lopte i dvije blokade za 28 minuta provedenih na terenu.

Bila je to njegova posljednja utakmica u prvoj sezoni u Đironi, nakon 13 godina provedenih u NBA ligi. Mark Gasol ima 37 godina i u Đironi je već igrao od 2006. do 2008. godine. Ipak, taj klub se bio ugasio, a on je riješio da ga ponovo oživi.

I uspio je u tome, na kakav način! Kada je sudija označio kraj, počelo je veliko slavlje, svi su baš Marku Gasolu potrčali u zagrljaj, a na parketu se u jednom trenutku našao i njegov stariji brat Pau.

Čovjek koji je NBA titulu osvojio sa Toronto Reptorsima slavio je plasman u prvu ligu Španije vatrenije nego bilo kakav prsten...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC