• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Artest ostavio Lejkerse na cjedilu

Los Anđeles Lejkersi u jednom od najvažnijih mečeva sezona biće oslabljeni neigranjem Rona Artesta koji je kažnjen zbog udaranja igrača Dalasa Hozea Barea.

 NBA: Artest ostavio Lejkerse na cjedilu Izvor: MONDO

Dvostruki uzastopni šampioni NBA lige su u problemu. I to kakvom. Ekipa Fila Džeksona gubi 2:0 od Dalas Maveriksa u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije.

Lejkersi će večeras i sutra pokušati da se “iščupaju” na vrućem terenu u Teksasu, ali bez Rona Artesta koji je suspendovan i nema pravo da igra jednu utakmicu.

“Četvorka” Lejkersa napravio je neviđenu glupost u finišu drugog meča kada je samo 24 sekunde prije kraja već izgubljene utakmice udario igrača Dalasa Hozea Bareu i zaradio isključenje, a nešto kasnije i suspenziju od čelnika NBA lige.

“Ron je bio starter na 82 utakmice ove sezone i na svim utakmicama plej-ofa, tako da će se to definitivno odraziti na nas”, rekao je trener Fil Džekson koji se odmah poslije utakmice u Los Anđelesu pomirio sa mogućom kaznom za svog igrača.

Da će Artest nedostajati Lejkersima u meču koji bi mogao prelomiti njihovu sezonu svestan je i Lamar Odom, koji je ni kriv ni dužan u tom incidentu zaradio i nogu u prepone od strane Artesta.

“Moramo biti oprezni šta radimo na terenu i kakve odluke donosimo. Da, nedostajaće nam Artest”, rekao je Odom.

Sam Artest poslije treninga u četvrtak nije bio raspoložen za priču o suspenziji, a novinarima je rekao da je samo fokusiran na utakmicu, koju na kraju neće igrati.

“Bez reakcije. Ja sam samo spreman da idem dalje i igram košarku. Želim samo da idem dalje. Imam važnu utakmicu sutra. Šta može biti važnije od treće utakmice?”, rekao je Artest koji je u samo dve i po minute razgovora sa novinarima čak osam puta ponovio “Idemo dalje”.

Fil Džekson ima dobar izbor kada je reč o zamjeni za Artesta. Umjesto njega mogao bi pružiti priliku najboljem šestom igraču NBA lige Metu Barnsu ili veteranu Luku Voltonu, ali trofejni trener ne želi da otkriva karte prije vremena.

“Znaćete to sutra”, rekao je Džekson.

Sam Artest smatra da nije uopšte važno ko će biti njegova zamjena.

“Ovdje se ne radi o tome ko će nam nedostajati, već šta ćemo uraditi”, istakao je Artest.

Artest je na osam utakmica ovogodišnjeg plej-ofa u prosjeku bilježio 10,5 poena i skoro pet skokova, uz minutažu preko 30 minuta.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC