• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Uzmi Željko...titulu!

Panatinaikos se plasirao u finale Evrolige! Atinjani pobijedili Montepaski 77:69. Odlični Kalatis i Batist.

 EL: Uzmi Željko...titulu! Izvor: MONDO

Zlatna era Željka Obradovića u Panatinaikosu traje. I ne nazire se kraj.

Srpski košarkaški stručnjak biće u prilici da u nedjelju osvoji osmu titulu prvaka Evrope u svojoj karijeri, čak petu sa Panatinaikosom.

Panatinaikos je u dvorani Sant Đordi u Barseloni pobijedio Montepaski 77:69 (17:21, 23:15, 16:11, 21:22).

Montepaski je odigrao dobro prvo poluvrijeme. U drugom potpuni pobačaj, pogotovo u trećem dijelu igre, kada je za šest minuta postigla samo dva poena!

Panatinaikos je imao problema sa branjenjm obruča u prvom dijelu meča (Sijena je u prvom poluvremenu imala čak 26 uhvaćenih lopti, od toga 13 u napadu!), ali je i pored toga uspio da ostane u igri i ne dozvoli rivalu da se značajnije "odlijepi".

Uspio je čak u posljednja dva, tri minuta prvog poluvremena da preokrene rezultat u svoju korist (serija 15-4) i da na poluvreme ode sa prednošću od četiri poena (40:36).

Treću četvrtinu momci iz Sijene će željeti što prije da zaborave. Doduše, ni Panatinaikos nije blistao, ali je manje griješio. Montepaski je djelovao potpuno pogubljeno u tom dijelu igre, ništa mu nije polazilo od ruke, a četvrte lične greške Kšištofa Lavrinoviča i Milovana Rakovića nagovijestili su krajnji neuspjeh.

Panatinaikos je u tom dijelu meča došao i do prve dvocifrene prednosti na meču (49:39), a pred posljednjih 10 minuta meča imao je solidnih +9 (56:47).

Montepaski je minut prije kraja utakmice uspio da priđe na pet poena zaostatka 72:67, ali je Majk Batist spriječio preokret.



Batist i Nik Kalatis bili su glavne ličnosti na terenuu drugom poluvremenu. Kalatisov učinak na kraju je bio 17 poena (samo jedan promašaj za dva poena i dva sa linije bacanja), a Batist je bio nepogrešiv - 16 poena (bez promašaja za dva - pet od pet!).

Igrač koji je danas proslavio 31. rođendan i kojeg Željko Obradović neizmjerno cijeni, Dimitris Dijamantidis bio je "uštopovan" u prvom poluvremenu, ali zato se razigrao u drugom. Njegov učinak na kraju - osam poena i čak 9 asistencija!

Montepaski je četvrti put zastao u polufinalu Evrolige. Nije imao dovoljno hrabrosti tim iz Sijene, ali ni "mirnu ruku". Priliku da napravi podvig propustio je u prvom dijelu meča kada je apsolutnu dominacijuu skoku "proćerdao" nepreciznim šutevima.

Kaukenas je sa 13 poena predvodio strijelce u Sijeni, a zanimljiv je učinak Šona Stounruka - četiri poena i čak 14 uhvaćenih lopti!

Marko Jarić je, prema svjedočenju njegovog oca Srećka, prije dolaska u Sijenu rekao menadžeru: "Nađi mi neki klub koji može da igra značajnu ulogu u Evroligi i osvojiću je!".

Nekadašnji srpski reprezentativac neće imati priliku da sa Montepaskijem osvoji titulu prvaka Evrope, ali je italijanski tim imao svoju šansu protiv Panatinaikosa.

Ipak, atinska ekipa ima mnogo više iskustva igranja ovakvih mečeva. A Jariću je u statistici ostao neslavan podatak iz polufinalnog meča - nula poena (tri pokušaja za trojku) i dvije asistencije.

Zanimljivo, od trojice ljubimaca navijača Partizana, koji su bili akteri ovog polufinala, danas je igrao samo jedan - Bo Lester Mekejleb (za Sijenu je dao sedam poena i imao četiri asistencije).

Obradović nije dao priliku Milenku Tepiću i Aleksu Mariću.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC