• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Lejkersi na rubu provalije, Bulsi poveli

Dalas poveo sa 3:0 u seriji protiv Lejkersa, dok je Čikago stigao do vođstva od 2:1 u duelu konferencijskog polufinala sa Atlantom.

 NBA: Lejkersi na rubu provalije, Bulsi poveli Izvor: MONDO

Košarkaši Dalasa slavili su na svom terenu protiv Los Anđeles Lejkerse sa 98:92 i poveli sa 3:0 u seriji, čime su dvostrukog bivšeg šampiona doveli na ivicu eliminacije iz polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Maveriksi imaju tri meč lopte za plasman u finale konferencije i bilo bi pravo čudo kada ne bi iskoristili tu prednost. Naime, u istoriji američke profesionalne košarkaške lige nije se dogodilo da neki tim izgubi poslije tako ubjedljivog vođstva.

Lejkersi su propustili veliku šansu na gostovanju, jer su do pet minuta prije kraja utakmice vodili sa sedam poena razlike. Na scenu su tada stupili Dirk Novicki i Predrag Stojaković i serijom trojki preokrenuli su rezultat.

Stojaković je u posljednjoj četvrtini postigao 11 poena od ukupno 15 na utakmici (šut za tri 3/7), a zabilježio je i tri skoka.

Najefikasniji bio je Novicki sa 32 pogotka i devet uhvaćenih lopti, dok je Džejson Teri upisao 23 poena.

Kod Lejkersa Endrju Bajnam je postigao "dabl-dabl" učinak - 21 poen, 10 skokova, dok se najveća zvijezda tima Kobi Brajant zaustavio na 17 poena (ali samo četiri u posljednjoj četvrtini), uz šest asistencija.

Čikago je blistao u Atlanti (99:82) zahvaljujući Dereku Rouzu, koji je bio najzaslužniji za drugi trijumf u seriji. Rouz je upisao rekord karijere sa 44 pogotka, uz koje je dodao pet skokova i sedam asistencija, što je bilo dovoljno da Bulsi stignu do prednosti od 2:1 u polufinalu Istoka.

Zanimljiv je podatak da je Čikago pored Rouza imao još samo dva igrača sa dvocifrenim učinkom u ekipi (Taj Gibson 13, Kajl Korver 11 poena), dok su kod Houksa bolji od ostalih bili Džef Tig sa 21 pogotkom i Džoš Smit sa 17 poena i 13 skokova.

Dalas će već u noći između nedjelje i ponedjeljka imati priliku da iskoristi domaći teren i završi "kompletan" posao protiv Lejkersa, baš kada i Atlanta ponovo dočekuje Čikago.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC