• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Uze Željko osmu titulu!!!

Panatinaikos novi evropski prvak Evrope u košarci! U finalu pobijedio Makabi 78:70! Sato, Nikolas i Dijamantidis junaci pobjede PAO.

 EL: Uze Željko osmu titulu!!! Izvor: MONDO

Srbija nije imala klupskog predstavnika na završnom turniru Evrolige, ali ima prvaka Evrope!

Željko Obradović je ušao u istoriju evropske košarke kao prvi trener koji je osam puta dolazio na košarkaški vrh Evrope! Ovo mu je čak peta titula sa Panatinaikosom (jednu je osvojio sa Partizanom, jednu sa Huventudom i jednu sa Real Madridom)!

Panatinaikos je u odličnom finalu u Barseloni savladao Makabi 78:70 (22:15, 11:15, 21:13, 27:24).

Pogledajte foto-galeriju!

Ključni dio meča dogodio se u trećoj četvrtini, kada je Panatinaikos vezao tri trojke, a junak pobjede grčke ekipe bio je Romen Sato, koji je u tom dijelu igre pogodio tri trojke i odveo je "zelene" na +11 (54:43).

Makabi je u prvih 20 minuta pogodio čak šest trojki, naspram samo jedne Panatinaikosa, ali je u drugih 20 minuta stao šut izraelske ekipe. Makabi je dao samo jednu trojku u drugom poluvremenu. Čim je stao šut spolja, "ponos Izraela" bio je izgubljen...A stao je i Čak Eidson. U prvom poluvremenu dao je 12 poena, u drugom samo pet (sve sa penala).



Osim Sata, treba istaći značajne partije Drua Nikolasa 15 poena (dvije trojke - jedna u trećoj i jedna u posljednjoj četvrtini), kao i Majka Batista - 18 poena.

Batist je, doduše, imao i tri promašena "zicera" i dva bacanja u trenucima kada je Panatinaikos mogao da potpuno riješi meč.

Ali, zato je Nikolas pogađao kad god je trebalo ekipi Željka Obradovića. Od 14 poena, polovinu je dao u posljednjoj četvrtini!

Panatinaikos je u posljednjoj četvrtini imao i +14 (61:47). Batist je tada promašio zicer, što kao da je ohrabrilo Makabi. Na pet minuta Makabi je prišao na - 7 (56:63). Ali, Batist potom pogađa o tablu, a Nikolas potom gađa daleku "dvojku". Činilo se da je kraj...

Ali, uslijedile su početničke greške igrača Panatinaikosa, koji su prilično mlako ušli u završnicu meča.

Makabi je na krilima igre Liora Elijahua, smanjivao prednost i u posljednja dva minuta prišao na -5 (64:69). Elijahu je postigao 12 poena - sve u posljednjoj četvrtini!

Da, ali, Panatinaikos ima Dimitrisa Dijamantidisa. Koliko samo njega Željko Obradović voli, a pokazao je još jednom zašto. Dijamantidis je imao fenomenalan pas u reket do Batista, koji lako poentira, a u narednom napadu Makabija "pročitao" je Parga, "ukrao loptu i sa dva precizna penala otklonio svaku dilemu oko pobjednika.



Milenko Tepić nije dobio priliku da igra u finalu za Panatinaikos, ali je zato Milan Mačvan potpuno iskoristio šansu koju mu je dao Dejvid Blat. Mačvan je odigrao više od 12 minuta i za to vrijeme postigao je tri poena i imao četiri skoka, uz jednu blokadu.
Kod Makabija je odličan bio Džeremi Pargo - 12 poena i čak 9 astistencija. Eidson je sa 17 poena bio najefikasniji u izraelskoj ekipi, a Dejvid Blu postigao je 14 (tri trojke).

Duša Panatinaikosa - Dimitris Dijamantidis postigao je 16 poena i imao devet asistencija. Romen Sato 13 (ali, ključne poene postigao je u trećem dijelu).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC