• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Samo radim ono što me čini srećnim

"Nisu vjerovali u nas, a mi smo danas prvaci Evrope. Radim ono što me čini srećnim", rekao poslije finala Željko Obradović..

 Obradović: Samo radim ono što me čini srećnim Izvor: MONDO

Željko Obradović je na Fajnal-foru u Barseloni samo još jednom potvrdio da je majstor za velike utakmice. Sa Panatinaikosom je stigao do osme titule šampiona Evrope.

Obradović se ravanširao Makabiju za poraz u finalu 2001. godine.

"Jako sam srećan što je ponovo moj tim šampion Evrope", obratio se srpski stručnjak novinarima poslije utakmice.

"Na početku sezone, pred prvu utakmicu sa Valensijom, čitao sam španske novine koje su pisale da smo mi dobar tim koje neće moći da nadoknadi odlazak velikih igrača kao što su Peković, Jasikevičijus i Spanulis. Pred početak meča u svlačionici prenio sam to igračima i rekao im da to mora da im bude ekstra motivacija da daju sve od sebe ove sezone", nastavio je Obradović.

"Danas, mi smo ponovo prvaci, i zato čestitam prije svega mojim igračima na uspjehu za koji su naporno radili i proveli mnogo sati na treninzima. Hvala i navijačima, jer su nam i danas, kao i mnogo puta ranije mnogo pomogli. Hvala i ljudima iz Makabija što su zajedno sa nama napravili ovo finale sjajnim, za primjer", ushićeno je govorio Srbin.

Obradović je rekao da je njegova ekipa djelovala znatno bolje u drugom poluvremenu.

"Prvo poluvrijeme igrali smo vrlo nervozno, nismo pogađali neke otvorene šuteve, ali smo u drugom dijelu dominirali. U posljednja dva minuta nekim glupim greškama dali smo šansu protivniku da ponovo razmišlja o pobjedi. Vjerujem da smo zasluženo pobijedili. Igrali smo najbolje kada je bilo najpotrebnije. Prije svega ovaj gospodin koji sjedi do mene (Dijamantidis) jer je on sa svojim saigračima sve ovo omogućio. Oni su heroji ovog finala", zaključio je Željko Obradović, a na njegove riječi nadovezao se upravo Dimitris Dijamantidis.

"Jako smo srećni zbog titule i zbog što smo usrećili naše navijače. Dali smo sve od sebe, posebno u drugom poluvremenu. Ovo je timska pobjeda. Zbog ovog se igra i trenira. Osjećaj je sjajan", poručio je jedan od najboljih igrača novog šampiona Evrope.

Dejvid Blat je na konferenciji za novinare pred finale izjavio da je Dijamantidis jedan od najboljih evropskih košarkaša u istoriji. Grk je kao i uvijek skromno reagovao na pohvale.

"Hvala mu na komplimentima, to zaista lijepo zvuči, ali ponavljam, ovo nije pojedinačni sport,već timska igra. Nekada sam ja najbolji, nekada neko drugi... Tako je to u sportu".

Amerikanac je slično rekao i za Željka Obradovića, svrstavajući ga u red najvećih stručnjaka u istoriji košarke i poredeći ga sa Filom Džeksonom.

"Hvala mu na lijepim rečima, što reče Dijamantidis. Što bi rekli Španci - samo se jednom živi. Radim ono što volim i ono što me čini srećnim, a čini me takvim odlazak na trening svakog dana i bavljenje ovim sportom i ovom djecom, sa ciljem da bude nešto od njih u budućnosti. To je ono što je bitno", odgovorio je Obradović.

On je rekao da neće imati mnogo vremena za slavlje, jer već od utoraka počinje priprema za finale grčkog plej-ofa.

"Evo mi ćemo se vratiti u Atinu večeras, proslaviti, sutra odmoriti, a onda u utorak ponovo trenirati jer nas čeka finale grčkog plej-ofa i utakmica sa Olimpijakosom u nedjelju".

Na pitanje novinara da li poslije svih ovih uspeha možda ponovo da razmatra mogućnost da ode u NBA, tridesetogodišnji Diamantidis je rekao:

"Ne, rekao sam već mnogo puta da neću ići u NBA ligu, da volim Evropu i Panatinaikos. Ne idem nigdje iz ovog kluba. Ovdje sam stvarno srećan", istakao je MVP Evrolige i finala, na šta je Željko Obradović podigao ruke sa stisnutim pesnicama i nasmijao sve prisutne i samog Dijamantidisa.

Ali onda je uslijedilo isto pitanje i za Željka Obradovića - NBA?

"Rekao sam i ranije. U Americi su sjajni treneri i najbolja košarkaška liga na svijetu, ali ja volim Evropu i srećan sam ovdje. U životu želim da radim ono što me čini srećnim. Cilj mi je da zadržimo ovaj tim tokom ljeta, iako nekim igračima ističe ugovor, možda pridodamo neke nove mlade igrače".

Na naše pitanje, da li je teže ostati tako miran poslije poraza, ili ovako velike pobjede, Obradović je rekao:

"Nema mjesta euforiji. Sve je to dio života i sporta. Niti sam sad euforičan poslije pobjede, niti sam prošle godine poslije poraza bio mnogo tužan".

Obradović nije želio da prihvati ulogu prve zvijezde turnira koju su mu novinari dodijelili.

"Ovaj dečko (Dijamantidis) je sve uzeo i on i njegovi saigrači su zvijezde ovog turnira. Ja sam daleko od zvijezde, prije svega, ja sam Partizan, ne mogu biti Zvezda (smijeh)", šeretski je završio kratak razgovor za MONDO, najbolji trener u Evropi.

(Izvještač MONDA iz Barselone Daniel Bukumirović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC