• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA DRAFT: Klivlendu prvi pik, i Jan Veseli?

Istorija se ponavlja kada je NBA draft u pitanju pošto tim sa najvećim šansama opet nije dobio prvi pik.

 NBA DRAFT: Klivlendu prvi pik, i Jan Veseli? Izvor: MONDO

Minesota Timbervulfsi ponovo nisu imali sreće. Svojski su se trudili da završe sezonu kao najgori tim u NBA ligi i dođu do 25 posto šansi za dobijanje prvog pika na draftu, ali im je isti opet izmakao.

Pravo prvog izbora na NBA draftu ove godine imaće ekipa Klivlenda, drugi pik je otišao Minesoti, a treći Juta Džezu koji je isti dobio u razmjeni od Nju Džersija tokom sezone.

I tako će fenomenalni bek Djuk Univerziteta Kajri Irving vjerovatno završiti u Klivlendu, a ne u Miličićevoj i Pekovićevoj Minesoti, koja se baš nadala ovom igraču i projektovala ga za novog lidera godinama obezglavljene ekipe.Ovako će upražnjeno mjesto plejmejkera vjerovatno zauzeti Španac Riki Rubio koji će se konačno preseliti u SAD.

U Klivlendu su naravno presrećni jer im se vrlo brzo posle bolnog odlaska Lebrona Džejmsa pruža prilika da dovedu igrača koji može da promijeni sudbinu tima i kluba. Druga dobra vijest prethodne noći je da su dobili i četvrti pik na draftu, tako da će moći da biraju dva talentovana igrača na dvije pozicije koje im nedostaju u ekipi.

"Jako sam srećan jer su naši navijači i svi ljudi u Klivlendu ovo zaslužili, poslije ove teške godine.Sada imamo nadu u bolje sutra", rekao je vlasnik Kavalirsa Den Gilbert, čiji je tim od kandidata za titulu, u kratkom vremenu stigao do dna tabela zbog gubitka Lebrona Džejmsa.

Prema prognozama analitičara nba.com-a košarkaš Partizana, Čeh Jan Veseli mogao bi baš u Klivlend, čak sa četvrte pozicije!

Kompletan redosljed izbora na draftu 23.juna i prognozu nba.com-a pogledajte - ovdje.

(MONDO, foto AP-Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC