• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo šta čeka Srbiju do kraja Eurobasketa! "Orlovi" imaju dvije opcije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Od rezultata protiv Poljske zavisi da li će Srbija biti u gornjem ili donjem dijelu "kostura" za nokaut fazu.

 Sa-kim-Srbija-igra-na-Eurobasketu-zrijeb Izvor: MN PRESS

Grupna faza na Eurobasketu privodi se kraju, a Srbija će posljednji meč u grupi D igrati protiv Poljske. Nakon četiri pobjede u uvodnim kolima, izabranici Svetislava Pešića imaju priliku da u nokaut fazu stignu sa maksimalnim učinkom, ali... Postoji opcija i da Srbija izgubi od Poljaka, pa da kao drugoplasirana selekcija grupe D ode u drugi dio žrijeba.

Dva potpuno različita puta "crtaju" se za srpsku reprezentaciju i sigurni smo da "orlovi" večeras neće kalkulisati. Ipak, treba razmisliti o tome koji je put lakši u ovom trenutku! Na jednom putu je kao potencijalni protivnik u polufinalu Slovenija, dok je na drugom putu Grčka!

Pobjeda reprezentacije Srbije protiv Poljske poslala bi srpsku reprezentaciju na megdan Italijanima, koji su im dužni za poraz u Beogradu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Ovo bi bila prilika za osvetu, ali i samo jedna usputna stanica na putu ka završnici turnira. Uslijedio bi okršaj protiv boljeg iz duela Francuske i Turske, a zbog povrede Šejna Larkina tim Ergina Atamana je autsajder u tom susretu. Ukoliko bi Srbija preskočila i tu prepreku, vjerovatno bismo protiv Slovenaca gledali reprizu finala iz 2017. godine.

Sa druge strane, poraz Srbije od Poljske prebacio bi srpsku reprezentaciju u gornji dio žrijeba! Ukoliko se ne desi čudo i Velika Britanija od 21:00 savlada Italiju, drugoplasirani tim naše grupe odmjeriće snagu sa Ukrajincima u prvom meču eliminacione faze. Nakon toga bi uslijedio meč protiv boljeg tima iz okršaja Španije i Litvanije, a zatim u eventualnom polufinalu Grčka predvođena Janisom Adetokunbom. Čini se da je taj put podjednako težak...

Anketa

Koji put je bolji za Srbiju?

  • Prvo mesto, pa Italija, Francuska, Slovenija...

    75% (12)

  • Drugo mesto, pa Ukrajina, Španija/Litvanija, Grčka...

    0% (0)

  • Svejedno, pobedićemo SVE!

    25% (4)

Koji put je bolji za Srbiju?

Rezultati

Podsjećamo, pobjedom Hrvatske nad Ukrajinom saznali smo da će Italijani završiti na četvrtom mjestu u grupi C, a zbog toga što je Bojan Bogdanović promašio slobodno bacanje u samom finišu utakmice, Ukrajinci su dobili priliku da u slučaju pobjede Srbije večeras "izbjegnu" srpski tim u osmini finala.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC