• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maljković priznao: Zabrinut sam za srpsku košarku! Legendi se to ne sviđa: Nekada četiri zlata za jedno ljeto, a sada?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Božidar Maljković pričao je i o sprskoj košarci i nedavnom Eurobasketu

 Božidar Maljković zabrinut za srpsku košarku Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Srbija je završila Eurobasket u osmini finala porazom od Italije. Nije stigla do medalje. Zlato je pripalo Španiji, srebro Francuskoj, bronza Njemačkoj. Poslije svega svi su razočarani, potvrdio je to i Nemanja Nedović, a o svemu tome nije želio previše da priča Božidar Maljković.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije otišao je u Crnu Goru povodom 15 godina od prijema tamošnjeg komiteta u olimpijsku porodicu. Razgovarao je sa novinarima o tome. Odmah je naglasio da ne želi previše da priča o košarci, jer razmišlja o mnogim drugim sportovima.

"Mogu da pričam o briljantnoj Španiji, fantastičnoj taktičkoj pripremi mog prijatelja Serđa Skariola, Nijemcima koji su imali sjajnu timsku koheziju. O nama ne bih. Izašao sam iz košarke, ne bavim se time, imam 40 sportova. Rekao sam da košarci neću pridavati posebnu pažnju, oni su jaki sami po sebi. Sada razmišljam o maloj Angelini Topić, Adriani Vilagoš, našim šampionkama u atletici i o drugim sportovima", rekao je Maljković za "Vijesti TV".

Iako je naglasio da neće previše da pria o igri po obručima, kako je intervju odmicao, tako se malo otvorio, pa je o Srbiji pričao kroz primjere Skariola i njihovog saveza. Dao je i savjet Crnogorcima o tome, pa je onda i otkrio šta ga posebno zabrinjava u srpskoj košarci.

"Skariolo ima sreću da uz sebe ima pametnog momka i bivšeg igrača, što se obično ne poklapa, predsjednika saveza Horhea Garbahosu. Idu ispred vremena, što u košarci treba da se radi. Napravili su trening centar pored Marbelje. Predlažem ljudima iz košarkaškog saveza Crne Gore da odu i da vide kako izgleda, sve je savršeno. Mene, sa stanovišta srpske košarke, brine to što su Španci igrali sva finala ovog ljeta i u muškoj i ženskoj konkurenciji. Mi smo osvojili samo jednu bronzu. Dok je bio Žarko Varajić, jednog ljeta smo osvojili četiri zlatne medalje. To mene brine", zaključio je Maljković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC