• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikako da naučimo iz grešaka! Anđušić zna šta je glavni problem Partizana: Biće sve lakše poslije prve pobjede!

Autor Haris Krhalić

Danilo Anđušić je poslije poraza od Armanija pričao o dešavanjima na parketu, grešakama koje se ponavljaju, problemima...

 Danilo Anđušić nakon poraza od Olimpije Milano Izvor: MN PRESS

Partizan će morati još da čeka na prvu evroligašku pobjedu. Armani je u prepunoj "Areni" došao do pobjede (80:75). Povratak u elitu poslije osam godina nije prošao onako kako su crno-bijeli željeli, pa će pokušati za to da se iskupe već u četvrtak protiv Virtusa. Prije tog meča moraće da izvuku pouke iz poraza i da probaju da spriječe da se to ponovi.

Za sada u tome nisu uspjeli, pošto su se pojavili isti problemi kao na meču protiv Baskonije. Ponovo je meč bio u njihovim rukama, prednost, šansa da se sve završi, otišlo je u nepovrat. Zna to i Danilo Anđušić, jedan od iskusnijih igrača u srpskom timu. "Krivo nam je, imali smo ponovo dobijenu utakmicu. Imali smo momente sa padovima koji nam se ponavljaju, posebno u Evroligi. Armani, koji ima tim za osvajanje takmičenja, kazniće uvijek takve padove. Moramo da imamo koncentraciju svih 40 minuta, zahvalan sam navijačima, malo ko ima ovakvu podršku u Evropi. Zato nam je još više krivo što ih nismo obradovali na evroligaškoj premijeri i što nismo ušli u pobjednički mentalitet. Sve je ovo škola, čeka nas novi meč protiv Virtusa. Treba da vidimo gdje smo griješili i da ispravimo", rekao je Anđušić koji je meč završio sa devet poena.

Priznao je i sam da tim ne uspjeva da ispravi propuste. "Nikako da naučimo iz grešaka. Posljednjih pet-šest minuta nam se dešavalo da nekoliko puta ne uputimo šut ka košu. Imao sam i ja tu grešku u dodavanju na oko 40 sekundi prije kraja. Milano je tim koji će svaki put da kazni greške."

Na direktno pitanje novinara kako taj problem može da se reši, Danilo je pokušao da pruži odgovor. "Generalno svako od nas treba od sebe da krene, da se pripremi, da podigne fokus tokom svih 40 minuta. Vežbamo to individualno i kroz timski trening. Uvježbavamo stvari prije utakmice. Još uvijek nismo to pokazali, da možemo na ovom nivou, da privedemo meč u našu korist. Vjerujem da imamo i kvalitet i iskusne igrače u timu. Sve će doći na svoje, samo je pitanje kada."

Presija je sada još veća, Partizan ima imperativ pobjede protiv tima iz Bolonje, jer eventualni skor od 0-4 na startu Evrolige bi samo produbio krizu. "Uvijek ima pritisak da se pobijedi, bavimo se ovim i to je sastavni dio, ne bi bili tu da nismo navikli na presiju. Sada je veći, nije baš najsjajniji start, svi želimo prvu pobjedu, sa tim će da se otvori i igraćemo lakše, opuštenije i izgledaće se to bolje. Pokazali smo da možemo da igramo na visokom nivou protiv svih ekipa, ima tu i dobrih stvari", zaključio je Anđušić.

Partizan Armani highlights
Izvor: YouTube/Euroleague

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC