• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rašković za MONDO: Veličković ne ide u PAO!

"Znam to iz prostog razloga što sam i Obradovićev menadžer, tako da 'sasvim slučajno' znam koji su planovi Panatinaikosa", kaže menadžer Aca Rašković.

 Rašković za MONDO: Veličković ne ide u PAO! Izvor: MONDO

Novica Veličković u Panatinaikosu!

To se neće dogoditi...

Tako tvrdi poznati košarkaški menadžer Aca Rašković, koji je možda najmjerodavniji sagovornik povodom ovog trača, jer u isto vrijeme zastupa i trenera Panatinaikosa Željka Obradovića i košarkaša Reala iz Madrida Novicu Veličkovića.

Trač ili istina?

"Neistina!", kaže Rašković na početku razgovora za MONDO.

"Znam to iz prostog razloga što sam i Obradovićev menadžer, tako da 'sasvim slučajno' znam koji su planovi Panatinaikosa. To što se danima novine bave ovom temom je druga stvar, to su insinuacije prouzrokovane Željkovim gostovanjem u jednoj TV emisji gdje je pričao da Novica ima takve ljudske i igračke kvalitete da je normalno da bude interesantan svim velikim klubovima u Evropi", objasnio je Rašković i dodao:

"To je Željkov stav i na osnovu toga razni 'stručnjaci' za košarku napravili su 'analizu' i odlučili da je obavljen posao, koji je inače moj posao, a ja to ni ne znam. Dakle, Novica Veličković na osnovu ugovora sa Realom ima mogućnost da ode ovog ljeta pod određenim uslovima, ali ističem da u ovom trenutku nije potpisao nikakav ugovor ni sa jednim klubom".

Rašković naglašava da su u ovom trenutku za reprezentativca Srbije zainteresovani klubovi iz nekoliko zemalja i da ih ima, kako kaže "pet, šest ozbiljnih", ali da ne želi da govori imena klubova.

Da li su među njima Realovi najveći rivali Barselona i Kaha Laboral?

"Sve je otvoreno, a klubovi koje ste naveli jesu pokazali interesovanje, pritom su dovoljno veliki i finansijski moćni da mogu da razmišljaju o igraču kakav je Novica. Ima tu i ruskih i grčkih klubova, vidjećemo...", pristao je Rašković da delom odgovori na spkulacije oko toga ko "juri" našeg krilnog centra.

Svjestan da Veličković ima još godinu dana ugovora sa Madriđanima, Rašković navodi da je ostanak u Realu ipak prva opcija i, bar u ovom trenutku, najrealnija.

"Real je svakako prva opcija, jer Novica ima važeći ugovor sa određenim opcijama u njemu. Mislim da ćemo sljedeće sedmice znati mnogo više, možda i definitivnu odluku o tome gdje će on nastaviti karijeru", dodaje Rašković.



Da li je bitno da ta odluka bude donijeta prije početka priprema reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Litvaniji?

"Početak priprema nema nikakve veze sa ovakvim odlukama, ne možemo da živimo život samo na osnovu toga kada počinju pripreme. Gledamo samo da napravimo najbolju stvar za Novicu, pa kad god to bilo".

Za kraj, u kojoj mjeri Veličkovićeva odluka zavisi od toga ko će biti novi trener Reala iz Madrida? Postoje spekulacije o tome da će, ukoliko u Madrid dođe Svetislav Pešić, on sigurno ostati u "kraljevskom klubu".

"Izbor novog trenera će uticati na Veličkovićevu odluku, ali ne zbog toga što ćemo mi postavljati bilo kakve uslove, već zbog toga što je trener taj koji odlučuje ko će biti u ekipi, a ko ne... Mi ne možemo time da se bavimo, predsjednik Reala Florentino Perez će odrediti novog trenera, a on će poslije reći svoj stav o svakom igraču, pa tako i o Veličkoviću", objašnjava Rašković za naš portal.

(N. Janković - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC