• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić MVP, nestvarna dominacija Srbina! NBA liga se oglasila - evo ko je stvarno najbolji

Autor Dragan Šutvić

Nikola Jokić je ponovo najbolji!

 nikola jokić mvp  Izvor: Profimedia

Nikola Jokić proglašen je za najboljeg igrača Zapadne NBA konferencije i za februar, čime je ispisao istoriju Denvera. Nevjerovatni srpski as postao je prvi igrač svog tima koji je dva mjeseca zaredom proglašen za MVP-a konferencije.

Iako je odavno navikao na nagrade i priznanja, dvostruki uzastopni MVP NBA lige šesti put u karijeri dobio je priznanje za najboljeg igrača na Zapadu, koji godinama nije bio jači nego ove sezone - pogotovo poslije dolaska Kajrija Irvinga u Dalas i Kevina Durenta u FIniks Sanse.

Jokić je u februaru prosječno postizao 22,6 poena, uz 14,2 skoka i 10,2 asistencije. I ovu nagradu ukrasio je 100. tripl-dablom u karijeri, a podjednako čudesno zvuči i to da se pridružio slavnom Viltu Čemberlejnu, kao jedini centar uz njega koji je imao osam ili više tripl-dabl nastupa u jednom mjesecu. A kada ima tripl-dabl, Denver ne gubi i trenutno je na skoru 24-0 u tim mečevima ove sezone, a kada u tu računicu ubrojimo i prošlu, dođe se do skora 28-0. To je najduži niz u istoriji NBA lige!

Uz sve to, Jokić je postao tek treći igrač u NBA ligi uz Oskara Robertsona i Rasela Vestbruka koji je tri mjeseca u nizu imao tripl-dabl učinak. I kako da mu ne daju MVP nagradu i treću sezonu u nizu? To je posljednji uspio Leri Bird tokom niza koji je trajao od 1983. do 1986. godine.

Čarobnjak iz Sombora ove sezone prosječno postiže po 24,6 poena uz 11,7 skokova i 10 asistencija po meču (najviše u karijeri) i ako tako izdrži do plej-ofa, biće tek treći igrač u NBA istoriji koji je imao tripl-dabl prosjek tokom cijele sezone. Takođe su to prije njega uspjeli samo Oskar Robertson i Rasel Vestbruk.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC