• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKANDAL! NAPADA JOKIĆA ZATO ŠTO JE BIJELAC!? Bivši NBA košarkaš optužio Srbina da "budži statistiku", sad je PREJTERAO!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kendrik Perkins je pokušao da dokaže da su Stiv Neš, Dirk Novicki i Nikola Jokić jedini koji su dobijali MVP priznanja, a nisu bili među tri najbolja strijelca lige, međutim čak ni to nije istina.

 Kendrik Perkins proziva Nikolu Jokića Izvor: MN PRess/Twitter/SwipaCam/Screenshot

Nikola Jokić igra maestralno ove sezone i glavni je kandidat za MVP priznanje, međutim to nije svima po volji i stoga sve više kritika stiže na njegov račun. Za sada u tome prednjači bivši NBA košarkaš Kendrik Perkins koji kao da pokušava da dobije što veći prostor u medijima omalovažavajući igre srpskog košarkaša, tako da ga je nedavno optužio da namjerno "nabija svoju statistiku".

To se nije dopalo Jokiću, koji je prvi put odgovorio na ovakve prozivke poslije 100. tripl-dabla, ali to kao da je Perkinsa samo ohrabrilo da nastavi da ga "pljuje", posebno od kada ga je brutalno spustio Džej Džej Redik, kazavši da ako u igri Srbina ne vidi ništa dominantno - onda i ne gleda košarku.

"Kada se radi o nabijanju statistike, Džej Džej Redik bi trebalo da zna da se to dešava. Pričaju to igrači u svlačionici. Dobro zna da se zato ne šutira sa svoje polovine na kraju četvrtine ili poluvremena jer ne žele da pokvare procente za tri poene. Ja sam igrao u Seltiksima i dobro znam za to. Hajde da se ne pravimo da to ne postoji, svakog dana ljudi pokušavaju da obore rekorde", rekao je Kendrik Perkins, ali nije baš jasno kako je to povezao sa Jokićem.

Srpski košarkaš ove sezone "ne forsira šut" i to je jedan od razloga zašto je na "samo" 24,2 poena po meču, a upravo ovaj podatak bode oči Kendriku Perkinsu i vjeruje da zato nije zaslužio MVP priznanje. Džabe mu i asistencije, skokovi i to što je Denver prvi na Zapadu, ispada da mu smeta jer je bijelac!?

 "Redik je tu da priča o analitici i evoluciji košarke, ali ono što nije pomenuo da od 1990. godine samo trojica košarkaša koja su osvojila MVP priznanje nisu bili u deset najboljih strijelaca lige te sezone. To su Stiv Neš, Nikola Jokić i Dirk Novicki. Šta imaju zajedničko? Razmislite samo...", rekao je Kendrik Perkins prilično otvoreno, bez imalo uvijanja, kao da upravo na nacionalnoj televiziji nije priznao da je rasista.

"Sjetite se 2006. godine kad je Stiv Neš osvojio MVP nagradu, tad je Kobi Brajant imao u prosjeku 35 poena po meču? Kako to nije uspio da osvoji? Dakle, samo Neš, Jokić i Novicki nisu bili u deset najboljih strijelaca lige. Nemojte mi to da je Jokić sada prvi na Zapadu, prošle godine je bio šesti. Zašto za neke druge pomjeramo granice, a druge ne?"

Ipak, čini se da se Perkins nije držao činjenica. Kada je Jokić osvojio prvo MVP priznanje bio je deseti na listi strijelaca, a prethodne sezone je bio šesti. Što će reći da je bivši košarkaš i analitičar "izvrtao stvarnost" da bi bio u pravu.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

K

Nba je odavno postala liga za "budzenje" statistike pojedinaca, rezultati timova nisu uopste bitni. Dokaz su razliciti sampioni svake godine, . Lejkersi su osvojili prije dve godine sad su najgori tim lige, o cemu pricamo ovdje? Tako da, "dingospo", komentare zadrzi za sebe...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC