• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaboravljeni igrač Partizana stigao u Evroligu! Mjesec dana odlazio iz Beograda, a promašaj u derbiju se još pamti!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Prije tri godine je nosio dres Partizana i nije pokazao mnogo, a sada će igrati protiv crno-bijelih.

 Kodi Miler Mekintajer prešao u Baskoniju Izvor: MN PRESS

Nekadašnji košarkaš Partizana Kodi Miler Mekintajer (29) ima novi klub i to potpuno neočekivano - u Evroligi! Plejmejker koji je u ljeto 2020. godine stigao iz Cedevita Olimpije u Beograd, a zatim se svega nekoliko mjeseci zadržao u crno-bijelom dresu, sada će imati priliku da se protiv oba srpska kluba dokazuje u dresu Baskonije!

Španski tim saopštio je na svom zvaničnom sajtu da je sa američkim košarkašem potpisao dvogodišnji ugovor, a mnoge je ova vijest iznenadila. Posebno bi ona šokantna mogla da bude za navijače Partizana, koji nemaju sjajno mišljenje o plejmejkeru koji je prije tri godine nosio dres njihovog voljenog kluba.

Prvi derbi protiv Crvene zvezde u sezoni 2020/21 odigran je u hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, a tim Saše Obradovića bio je bolji od tima Saše Filipovskog (86:85). Rezultat je mogao da bude i drugačiji, da je Kodi pogodio šut za tri poena na isteku četvrte deonice, ali on nije bio precizan. To mu se desilo još nekoliko puta tokom boravka u Partizanu, ali je nedostatak timske igre ipak bio najveća zamjerka navijača i ljudi iz kluba.

Nekoliko sedmica kasnije došlo je i do neminovnog raskida raskida saradnje. Partizan je tada zaradio, a Miler Mekintajer se preselio u Francusku gdje je uspio da povrati formu, iako je u Beogradu gotovo mjesec dana samo odmarao. Nakon lošijih partija u turbulentnoj sezoni Partizana Kodi je uspio potpuno da ispadne iz rotacije, pa je na kraju tek fiktivno bio igrač crno-bijelih.

Inače, Kodi Miler Mekintajer je završio Vejk Forest, ali 2016. godine nije izabran na draftu. Zaigrao je za Leven u Belgiji, pa Parmu u Rusiji, oprobao se u Razvojnom timu Dalasa, a zatim počeo bolji dio profesionalne karijere. Igrao je za Zenit iz Sankt Peterburga, Cedevita Olimpiju, Partizan, Burž, Andoru i Gazijantep.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:23
Proslava Partizana
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC