• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEŠTO TU VIŠE NE ŠTIMA... Čuveni trener ne vjeruje u Srbiju na Mundobasketu: Pešić u godinama, neko mora da mu kaže!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vlade Đurović je veliki pesimista pred Mundobasket jer se plaši povreda, otkaza... I nije siguran da je Svetislav Pešić idealan izbor, posebno ako nema pomoćnike koji mu "sufliraju".

 Vlade Đurović ne vjeruje u Srbiju pred Mundobasket Izvor: Youtube/Jao Mile podcast/printscreen

Košarkaška reprezentacija Srbije nije se proslavila na Evropskom prvenstvu prošle godine i završila je učešće već u osmini finala, međutim to ne znači da ne vlada optimizam pred nastup "orlova" na Mundobasketu. Do početka turnira ostalo je još 36 dana, a bez obzira što spisak nije na vidiku - niti znamo da li će Nikola Jokić nastupati - navijači reprezentacije Srbije po pravilu očekuju medalju, iako nas je FIBA opasno potcijenila.

Ipak, koliko god u narodu vladalo dobro raspoloženje povodom Mundobasketa, iskusni trener Vlade Đurović, koji za sebe često kaže da je pesimista, veoma je zabrinut. Gostujući u podkastu "Jao Mile", Đurović se natmurio na pomen reprezentacije Srbije i mnogo toga ga tišti uoči novog košarkaškog ljeta.

"Sve zavisi ko će da dođe, ako se svi odazovu - imamo dobar tim, nema dileme...", kazao je Đurović prije dubokog uzdaha i mnogo negativnijeg stava: "Pitanje je ko će doći, kako će to ići, hoće li biti povreda... Ja ne mogu da budem optimista. Gledajući na to kako smo prošli na prethodnom Evropskom prvenstvu - nešto tu više ne štima. Nije ni nacionalni dres svetinja kao što je nekada bio. Zamislite ranije da igrač sa 19-20 godina priča da mora da se posveti tijelu, da iskoristi ljeto da se spremi, to je u moje vrijeme bilo sasvim drugačije. Prije je jedva čekao da igra za reprezentaciju".

Posebno je Đurović kritikovao selektora Svetislava Pešića, kao što je to radio i tokom prethodnog Eurobasketa, dok se sada dotakao i uloge njegovih pomoćnika. Po njegovom mišljenju, Marko Marinović, Saša Kosović i Oliver Kostić bi morali da imaju mnogo veću ulogu i da više savjetuju Karija.

Izvor: MN PRESS

"Selektor je u godinama i trebalo bi da ima pomoćnike koji imaju hrabrosti da mu kažu da uzme tajm-aut poslije šest primljenih uzastopnih poena, da savjetuju zonu i tako dalje. Niko od njih ništa ne može da mu kaže, a on je u godinama da nije svjestan kao nekada. Nije tako brz u odlukama kao prije. Odličan je trener, osvojio je sve, ali ima 74 godine. Ja sam stariji od njega i već dugo se ne bavim ovim poslom. Po reakcijama, možda bih bio i brži od njega. To neko drugi treba da mu kaže i zato mu ja sada kažem - treba da bude okružen mladima i spremnijima. Tako je i Obradović rekao da su njegovi pomoćnici vrh. Svi u Partizanu skaču, a u reprezentaciji pomoćni treneri su tu i zadovoljni su tu. Kako ih je selektirao? Mora po stručnosti, a ne po tome koliko mu je pogodan politički - da samo ćuti", kazao je Đurović.

Trofejni trener je podsjetio da je i Dušan Ivković stasao u vrhunskog selektora baš zbog toga što je kao pomoćnik "upijao" i smio da se drzne glavnom treneru, pa zato ima prijedlog ko bi mogao da pomogne Pešiću.

Izvor: MN PRESS

"Ja bih rekao da dođe Dejan Milojević preko ljeta, pa taj Darko Rajaković, zašto da ne? Jeste Pešić ranije bio to što jeste, ali nije u godinama da može da uzme toliku odgovornost na tebe. Pogledajte u Partizanu i Realu kako priskaču treneri. Tvoja dužnost kao pomoćnika je da to uradiš, a ako mu selektor kaže sjedi dole - onda ti i ne treba. Prave se odijela, plaćaju sobe, a to košta samo da bi sjedili tamo. Moraju da imaju ovlašćenja i da još nešto znaju", zaključio je Đurović.

Podsjetimo, Svetsko prvenstvo u košarci (Filipini, Japan i Indonezija) počinje 25. avgusta i traje do 10. septembra. Srbija će nastupiti u grupi sa Portorikom, Kinom i Južnim Sudanom, međutim još nije poznato u kom sastavu pošto selektor Svetislav Pešić ne želi da žuri i saopštava spisak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC