• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi poraz "zmajića" na Eurobasketu: Crnogorci nadigrali bh. tim - slijedi zaostali duel sa Albanijom

Autor Dragan Šutvić

BiH je poražena u drugom kolu Evropskog prvenstva B divizije.

 juniori bih izgubili od crne gore  Izvor: Screenshot

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH uknjižila je prvi poraz na Evropskom prvenstvu B divizije, koje se od 21. do 30. jula igra u Portugalu.

Nakon što su na jučerašnjoj premijeri izašli na kraj sa Slovačkom (77:57), izabranici Aleksandra Ćikića su ovog popodneva doživjeli neuspjeh u duelu sa Crnom Gorom, koja je nakon dva meča zadržala stoprocentnu uspješnost:

CRNA GORA – BiH 83:80
(25:14, 18:29, 14:20, 26:17)

Crnogorski tim je poslije prvog kvartala bio u dvocifrenoj prednosti (25:14), ali se bh. ekipa revanširala u drugom desetominutnom periodu, riješivši ga takođe razlikom od 11 poena, za egal na odmoru (43:43).

Treća četvrtina pripala je "zmajićima", koji su pred odlučujućih deset minuta imali prednost od šest poena (57:63), ali su u posljednjoj četvrtini dozvolili Crnogorcima da se vrate i stignu do veoma važne pobjede u borbi za četvrtfinale.

Možda će vas zanimati

Mogao je, u samom finišu, bh. tim da izbori produžetke – pola minuta prije kraja Abdul Hakim Delić je pogodio trojku za 83:80, a nakon što crnogorski igrači poslije tajm-auta nisu uspjeli da realizuju napad, BiH u preostalom vremenu nije uputila šut ka protivničkom košu.

Crnogorce je do pobjede predvdodio bek SC Derbija Vladimir Sudar sa 22 poena i devet skokova, dok je sjajnu rolu imao i njegov saigrač iz podgoričkog tima, David Mirković, sa 15 poena, devet skokova i pet asistencija.

U bh. timu, najviše poena postigao je Nikola Šarić (18), Alem Fejzić se zaustavio na 15, Boriša Zirojević je postigao 12, a Elmir Džafić 11 poena.
Iako je bilo planirano da u ponedjeljak odmaraju, bh. igrači će ipak odigrati jedan meč, i to onaj zaostali iz prvog kola, protiv Albanije, koji je trebalo da bude odigran u petak. Utakmica počinje u 16.30 časova po našem vremenu.

Nakon toga, slijede mečevi sa Mađarskom (25. jul, 14.00) i Gruzijom (26. jul, 16.30).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC