• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA JE STIGLA U AZIJU: Pešić otvorio oči, sad će morati konačno da prelomi! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Srbije stigli su u Aziju i za sada su u Šenženu, a odatle lete za Filipine gdje će početi takmičenje na Svjetskom prvenstvu,

 SRBIJA JE STIGLA U AZIJU: Pešić otvorio oči, sad će morati konačno da prelomi! (VIDEO) Izvor: MONDO/ Uroš Arsić

Košarkaši Srbije su prevalili dugačak i naporan put i stigli su u Aziju! Nalaze se u kineskom Šenženu gdje će odraditi nekoliko treninga, odigrati dvije pripremne utakmice i zatim se zaputiti na Mundobasket. 

Srpski tim je do sada odigrao dvije pripremne utakmice iza zatvorenih vrata gdje su pobijeđene prvo Bosna i Hercegovina, a zatim i Poljska, da bi potom "orlovi" otišli u Grčku i nastupili na "Akropolis kupu". Tu je uslijedio trijumf nad domaćinom Grčkom, a zatim i poraz od Italije poenom razlike. 

Posljednji meč srpski tim je odigrao u "Beogradskoj areni" kada je uvjerljivo savladao Portoriko, a tada je saopšten i spisak od 13 igrača koji idu u Kinu i na Filipine. Selektor Svetislav Pešić je odlučio da vodi jednog igrača više od predviđenih 12 i u tom sastavu će Srbija odigrati oba naredna meča. Pogledajte kako su "orlovi" trenirali u Šenženu:

Prvi rival u Šenženu je Kina sa nekadašnjim selektorom Srbije Aleksandrom Đorđevićem na čelu. Meč se igra od 13:30 časova u nedjelju, a zatim u ponedjeljak slijedi meč sa selekcijom Brazila i tu će biti kraj priprema srpskog tima. 

Svjetsko prvenstvo u košarci počinje 25. avgusta, a srpski momci će igrati dan kasnije upravo sa Kinom i tako otvoriti Mundobasket. Zatim slijede mečevi sa Portorikom i Južnim Sudanom, a 48 sati pred početak prvog meča moraže Svetislav Pešić da precrta jednog reprezentativca koji je poletio na Filipine. 

Za sada su na spisku: Stefan Jović, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov, Dejan Davidovac, Nikola Jović, Filip Petrušev, Boriša Simanić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC