• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČELO SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI! Odmah se igra u dvije države - na terenu zvijezde!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sve do 10. septembra pratićemo najbolje košarkaške reprezentacije.

 Počelo Svjetsko prvenstvo u košarci Izvor: Profimedia

Ono što smo čekali još od Kine i 2019. godine konačno se desilo - počeo je Mundobasket 2023! U Japanu, Indoneziji i na Filipinima od danas pa sve do 10. septembra najbolje svjetske košarkaške selekcije takmičiće se za zlatnu medalju, a nas će najviše zanimati šta radi četa Svetislava Pešića u Manili. Srbija igra u subotu, a u petak je turnir otvoren utakmicama Angola - Italija, odnosno Finska - Australija!

To znači da su ljubitelji košarke odmah u prilici da vide velike košarkaše zvijezde poput Laurija Markanena, Petija Milsa, Simonea Fontekija, pa i Dantea Egzuma koji se nakon sjajne sezone u Partizanu preselio u redove Dalas Maveriksa.

Meč Angole i Italije igra se u Manili, a ta grupa će na kraju tri kola "ukrstiti" sa grupom u kojoj je Srbija, pa će nam biti veoma važni rezultati koji su ostvareni. Recimo, Italija važi za najtežeg protivnika kojeg Srbija treba da pobijedi kako bi u nokaut fazu takmičenja - sve do same završnice - izbjegla Amerikance!

Sa druge strane, Finci i Australijanci smješteni su u Japanu i svoj meč igraju u Okinavi. Pored njih u grupi su još domaćin Japan i reprezentacija Njemačke, koju pojedini analitičari svrstavaju u grupu favorita iz sjenke. U teoriji, Nijemci bi mogli da iznenade i da se umiješaju u borbu za medalju, iako im put do završnice neće biti lak.

I ove godine se kao najveći favoriti ističu Amerikanci, koji su u oslabljenom sastavu došli na Mundobasket, ali su tokom priprema pokazali da su ozbiljan tim. Reprezentacija Srbije ne kotira se sjajno i bukmejkeri ju ne vide u najužem krugu favorita, što bi moglo da skine pritisak sa nacionalnog tima. Srbija takmičenje počinje protiv Kine, zatim igra protiv Portorika i južnog sudana, a veoma je važno da se upišu tri pobjede na tim mečevima.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC