• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HTIO SAM DA SKOČIM, ALI SE PROZOR NIJE OTVORIO! Nekako preživjeli i Poceko i Italija - sad na pivo, pa na Srbiju

Italijanski selektor govorio na Mundobasketu u svom stilu.

 Đanmarko Poceko o utakmici sa Srbijom Izvor: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Italije pobijedila je Filipine i plasirala se u drugu fazu Mundobasketa, u kojoj će igrati protiv Srbije. Taj meč biće odigran u petak, 1. septembra, a Italijani će do tada odmarati i uživati u trenutnom uspjehu, ostvarenom poslije šokantnog poraza od Dominikanske Republike.

"Volim moje igrače. U hotelu poslije poraza od Dominikane htio sam da skočim iz hotela, ali na sreću ne mogu da se otvore prozori. Ali siguran da bi me neko od Filipinaca sačekao da sam uspio da skočim i spasao. Mnogo sam patio, ali imam sjajne igrače i volim svakog od njih. Volim i predsjednika Saveza, posljednja tri dana me je tretirao kao otac sina. Nismo imali laku grupu... I zato se voli košarka, ne zbog putovanja i priča o sistemu", rekao je Poceko i pohvalio i Đanija Petrućija, predsjednika saveza.

Poznato je da Italija ne odgovara Srbiji. Pamte se bolni porazi "orlova" u finalu kvalifikacija za Tokio u Beogradu, kao i u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u košarci prošle godine u Berlinu.

"Protiv Srbije igraćemo našu normalnu košarku, znamo da su oni veliki tim. Malo ćemo odmoriti, popiti nekoliko piva i onda od sutra misliti o Srbiji", rekao je energični Italijan.

"Imaćemo dva dana slobodno i to će nam mnogo značiti, mnogo. Moramo da se odmorimo, neki su mnogo igrali večeras. Takođe moramo da iskoristimo to vrijeme da popravimo neke stvari koje nisu radile kako smo htjeli... Ali lopta nam se dobro kretala za razliku od prošlih utakmica".

I košarkaš Italije, Marko Spisu pobjeđivao je Srbiju i bio nezgodan rival "orlova".

"Izašli smo na teren da pobijedimo Filipine i to je najvažnije. Znali smo kad smo izgubili pre dva dana kako treba da prođemo grupu. Srećni smo, čeka nas važna utakmica protiv Srbije, hoćemo da nastavimo da sanjamo. Osjećamo se sjajno, znali smo koliko nam treba pobeda. Odigrali smo prilično dobro, važno je da smo se držali zajedno i u napadu i u odbrani. Na taj način možemo sa svima da se nosimo", rekao je on.

Pogledajte

00:33
Đanmarko Poceko
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC