• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Molim vas, nikad više rasprava o tome! Vladimir Štimac digao glas poslije pobjede Srbije: Vidite sad za stranca!

Autor Milutin Vujičić

Vladimir Štimac je još jednom podigao glas protiv stranca u srpskoj košarci, nakon velikog uspjeha naših sjajnih momaka i plasmana u finale Mundobasketa.

 Vladimir Štimac protiv stranaca u reprezentaciji srbije Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Mundobasketa gdje će se za zlatnu medalju, prvu od Indijanapolisa, boriti sa Nemačkom u nedelju od 14.40. Jasno je da su srpski momci već premašili očekivanja na ovom turniru jer se dobro zna da smo otišli u oslabljenom sastavu, da ih je zadesio strašan peh sa Borišom Simanićem, kao i da je glavni cilj odavno ostvaren, a to je "viza" za Olimpijske igre u Parizu.

Po ko zna koji put je dokazano da je Srbija zaista "zemlja košarke" i da je nekada (ili uvijek) važnija hemija od onoga što piše na papiru, tako da nije bilo razloga za sumnju u ove momke kada je objavljen spisak. Tada su mnogi potencirali da je Srbija znatno slabija nego što smo navikli i kolale su priče o tome da li je potrebno da i mi "naturalizujemo" stranca.
Tih stavova sjetio se i bivši košarkaški reprezentativac Vladimir Štimac, pa je na svom Tviteru napisao da je pobjeda nad Kanadom još samo jedan dokaz da treba malo više vjere u naše momke, a da se manje priča o strancima.

"E da ne zaboravim... Vidite da nam ne treba stranac. Molim vas nemojte više nikada da raspravljamo o tome. Imamo dovoljno talentovane djece i igrača koji će uvijek moći Srbiju da dovedu na vrh. Naravno treba uložiti u njih i dati im sve potrebno da bi napredovali", napisao je Štimac koji sa seniorskom reprezentacijom Srbije ima čak tri medalje srebra sa Svjetskog i Evropskog prvenstva, kao sa Olimpijskih igara.

Nadamo se da će ovoga puta košarkaši Srbije uspjeti da odu i stepenik više i da donesu Srbiji i toliko čekanu zlatnu medalju, što priželjkuje i Novak Đoković koji će istog dana, nekoliko sati kasnije, igrati finale US Opena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC